Şu ana kadar Uşak Kent Konseyi Başkanlığı için 3 isim adaylığını açıkladı.

Uşak Kent Konseyi Başkanlık ve yönetim seçimleri için adaylık süreci başladı. Şu ana kadar üç isim adaylığını açıkladı. 2021 yılında yapılan seçimlerde Uşak Kent Konseyi Başkanı seçilen Mehmet Kurnaz’ın bu dönem aday olmayacağı öğrenildi.

Uşak Kent Konseyi Başkanlık ve yönetim kurulu seçimleri, 14 Temmuz Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Üç yıl önce başkan seçilen Mehmet Kurnaz’ın yakın çevresine; “Ben Uşak kent Konseyi Başkanlığı için yeterince verimli olamadım. Onun için bu dönem başkanı olamayacağım” dediği öğrenildi.

Kıskançlık kötü sonla bitti: Doktor 6. kattan atladı Kıskançlık kötü sonla bitti: Doktor 6. kattan atladı

Uşakkentkonsey (3)

Şu ana kadar bu dönem için başkanlık adaylığını açıklayan üç isim var. İş Güvenliği Uzmanı ve Gazeteci İbrahim Ethem Karahan, geçen dönem olduğu gibi bu dönemde aday olduğunu açıkladı.

Uşakkentkonsey (4)

Bir diğer aday ise Bağımsız Emekliler Sendikası (BES-SEN) Uşak Şube Başkanı ve ADD Uşak Şube Yönetim kurulu üyesi İsmail Gezer oldu. Gezer, başkanlık için en iddialı aday olduğunu ve birçok STK’ların desteğini aldığını, seçimleri kazanacağına inandığını belirtti.

Uşakkentkonsey (2)

Uşak Kent Konseyi için üçüncü aday ise bir kamu kurumundan çıktı. Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Şefi İbrahim Karadedeli oldu.

Uşakkentkonsey (1)

Ümit Alp’in aday olması için büyük bir baskı var

Birçok oda ve birliğin aday olması için baskı yaptığı isimde Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp oldu. Alp’ın aday olması için yapılan baskılara direndiği, “Ben başkan olursam yanlış gördüğüm şeyleri eleştiririm. Bu da bazı kesimlerin işine gelmez ve yanlışın düzletilmesini istemez. Bu durumda bende Uşak kamuoyu adına yapmak istediğim projeleri gerçekleştiremem. Onun için aday olmayı düşünmüyorum” şeklinde karşılık verdiği öğrenildi.

Muhabir: Salih Kılınç