Daha önce; Cafer Çankaya, Dr. Zafer Aydın, Muhtar Cemil Cevher ve Mehmet Kurnaz’ın başkanlık yaptığı Uşak kent Konseyi, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde üç tur sonunda beşinci başkanını seçti.

Kentkns 1

Seçimlere Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Haili Arslan’da katıldı. Oy kullanma hakkına sahip 264 STK temsilcisinin katıldığı seçimler, divan başkanı seçimiyle başladı. Divan Başkanlığına eski Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, yardımcılığına da yine eski başkanlardan Cemil Cevher seçildi.

Başkanlık adayı için Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özdemir, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fadime Meral Türker ve Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şube Şefi İbrahim Karadedeli yarıştı.

Başkan seçilebilmek için kullanılan oyların üçte ikisinin alınması gereken ilk turda hiçbir aday bu sayıya ulaşamadı. Bu turda;

Doç. Dr. Ayşe Özdemir 50

Fadime Türker Meral: 56

Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı

İbrahim Karadedeli 86 oy aldı.

Yarıdan bir fazla oy alınması gereken 2. turda

Doç. Dr. Ayşe Özdemir: 43

Fadime Türker Meral: 58

İbrahim Karadedeli 101 oy aldı.

Kenyknbsk

En çok olan Fadime Türker ve İbrahim Karadedeli’nin yarıştığı turda 3. Ve son turda 208 oy kullanıldı.

Oyların sayını sonucunda:

Fadime Türker Meral; 95 oy

İbrahim Karadedeli 113 oy alarak Uşak Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi.

Kendisinden gösterilen teveccühle teşekküre den çiçeği burnunda Başka İbrahim Karadedeli; “Çok güzel ve beklediğimden daha çekişmeli bir seçim oldu. Bana güvenenleri mahcup etmemek için yönetimimle çok çalışacağız. Herekse çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kentkons 2

Muhabir: SALİH KILINÇ