Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri tarafından yurt genelinde il ve ilçe müftülüklerinde 1 Temmuz’da tüm camilerde başlayan Kur’an Kursları, oyunlar, piknikler ve çeşitli aktivitelerle yaz tatilinde olan öğrenciler için cazip hale getirildi.

Uşak Kur'an Kursu (1)

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

 Yeşil Sivaslı gazetesi İnternet Haber Sitesi olarak Küçükçarşı semtinde bulunan Yılancı Camisi’ndeki Kur’an Kursunu ziyaret ve nasıl bir eğitim verildiğini yerinde gözlemledik.

Uşak Kur'an Kursu (4)

Cami İmam Hatibi Selman Altıntaş, Cami Müezzini ve Kayyım Cemal Kocabaş, el ele vererek Kur’an kurslarını oyun, piknik, yiyecek ikramı gibi çeşitli aktivitelerle minikler için dini bilgilerin yanı sıra sosyal, kültürel faaliyetler hazırlıyor.

Altıntaş ve Kocabaş hocalar, çocukları Dikilitaş Millet Bahçesi’ne pikniğe götürüyor. Dini eğitimlerini “Hoca ne dedi?” “Su balonu” ve çeşitli yarışmalarla; temel dini bilgileri veriyorlar.. Abdestin nasıl alınacağı, Allah ve peygamber sevgisi, Peygamberimizin hayatına dair öz bilgilerin kazanılması ve çocukların dini kavramlarla tanışması için çalışıyorlar.

Uşak Kur'an Kursu (2)

Ayrıca, çocuklar arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı sağlamayı, kardeşlik duygusunu pekiştirmeyi ve şiddetten uzaklaştırmaya yönelik değerlerin kazanılmasını hedefleyen etkinliklerde de bulunuyorlar. Yaşı 22 olan otizimli genç Muhammed Çağrı Ayva bu yıl son kez geldiği Kur’an Kursu’nda minklere ağabeylik yaparak hocalarına da yardımcı oluyor.

Uşak Kur'an Kursu (3)

Muhabir: Salih Kılınç