Eski belediye binası önünden başlayan yürüyüş, valilik önüne kadar devam etti. Uşak Valisi Turan Ergün, eşi Hülya Ergün, Uşak Milletvekili İsmail Güneş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Uşak il protokolü ve kadınlar, ellerinde pankartlarla birlikte yürüdü. Etkinlik, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edildi ve geniş katılımla tamamlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikler arasında, renkli boyalarla donatılmış bir masa ve bir tuval bulunuyordu. Katılımcılar, ellerine giydikleri eldivenlerle renkli boyalara batırdıkları ellerinin izini tuval üzerine bastırarak, "Kadına şiddete karşı buradayım" mesajını verdi. Daha sonra, "Kadına Şiddete Hayır" yazan turuncu balonlar katılımcılar tarafından gökyüzüne bırakıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Turan Ergün, "Burada kadına karşı şiddetle mücadele amacıyla bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Şiddet bir suçtur ve herkesin onurlu bir yaşam hakkı vardır; bu, insan haklarının temel bir ilkesidir. Kadına şiddet, maalesef genellikle aile bireyleri arasında yer alıyor. Bizler, peygamberimizin 'cennet annelerin ayakları altındadır' sözüne inanan bir toplumuz. Dinimizde, örfümüzde, adetlerimizde kadına şiddete yer yoktur" dedi.

Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise konuşmasında, "Dinimiz, örfümüz, adetimiz kadınlara karşı saygılı olmayı gerektirir. Kadınların erkeklere karşı dezavantajlı olması, onların şiddete maruz kalmasını haklı kılmaz. Devletimiz kadınları şiddetten koruma konusunda önemli adımlar atmıştır ve kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu kurarak toplumun eğitilmesini amaçlamıştır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın da etkinlikte yaptığı açıklamada, "Esas amaç farkındalık yaratmak. Uşak Belediyesi olarak, kadınlarımızın bilinçlendirilmesi ve toplumun bu konuda daha duyarlı olması adına çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şiddeti uygulayan genellikle tanıdığımız kişiler oluyor. Bu yüzden aile içinde küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza, kadına şiddetin ve genel olarak herhangi bir canlıya şiddetin kabul edilemez olduğunu öğretmeliyiz" şeklinde konuştu.

Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı

               

Muhabir: Seher ZEYBEK