Başlamadan ertelenen toplantıda şiddetli kavgaların yaşandığı, bazı ortakların yaralandığı ve yayıncı kuruluşun kamerasının kırıldığı belirtildi

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

Daha önce 1 Temmuz’da icra edilmesi planlı Uşak Seramik Sanayi A.Ş. 2023 yılına ait Genel Kurul Toplantısı, çıkan olayalar nedeniyle gözlemciler tarafından tutanak tutularak ertelendi.

Uşak Seramik Kavga 2

Banaz yolu üzerinde bulunan ve yılda 13 milyon metrekare duvar ve yer karosu üreten aynı zamanda 405 kişinin çalıştığı Uşak Seramik Sanayi A.Ş.’nin fabrika binasında 1 Temmuz tarihinde saat 09.30’da  yapılacağı önceden duyurulmuştu. Ancak, genel kurul, şirket yönetim kurulunun internet hatlarında sorun olduğu gerekesiyle hazurun listesini hazırlayamadığını bildirmesi, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)’na giriş yapılamadığından pay sahipleri listesini alamadığını beyan etmesi gibi sorunlar yüzünden başlayamadı.

Uşak Seramik Kavga 1

Tam o sırada ortaklar arasında başlayan sözlü tartışmanın fiziki müdahaleye dönmesi ile şiddetli bir kavga çıktı. Bazı ortaklara yaralandı. Arbede sırasında yayıncı kuruluşun kamerasının da kırıldığı öğrenildi. Ortakların kavgasını araya giren fabrikanın özel güvenlik görevlileri güçlükle önleyebildi.

Bunun üzerine genel kurul için salonda gözlemci olarak bulunan resmi yetkiler, “Fiziki müdahaleden dolayı genel kurulun ertelendiğine dair bir tutanak hazırlayarak imza altına aldılar.

Uşak Seramik Sanayi A.Ş.’nin ertelenen 2023 yılı genel kurulunun en zaman yapılacağı konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Image 3

Muhabir: SALİH KILINÇ