Kalfa Koruluğunda yeri bile belirlenen ancak 2022 yılından bu yana ihalesi bile yapılamayan yeni şehir stadından umut kesilince 62 yıllık Bir Eylül Stadını bakım ve onarıma alma kararı verdiler.

Stat (7)-1

Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş; Uşak Milletvekilleri Op. Dr. İsmail Güneş ve Av. Fahrettin Tuğrul ile ilgili kurum amirlerinin katılımıyla, mevcut stadyumun daha sağlıklı şartlarda kullanılabilmesi için gerekli bakım onarım çalışmalarına ilişkin “Sözleşme İmza Töreni” gerçekleştirildi.

Stat (2)

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uşak’a gelerek Kalfa Koruluğunda yeni şehir stadının yerini tespit etmiş stadın 2yıl içerisinde yapılacağını müjdelemişti.

Stat ihalesi birkaç kez yapıldı. Ancak döviz kurlarındaki belirsizlik yüzünden ihaleye giren olmadı. Son olaraksa kamuda tasarruf tedbirleri paketi kapsamında stat yapımı belirsiz bir tarihe kaldı.

Stat (6)

Sezon başladıktan sonra da 1962 yılında inşa edilen Uşak Bir eylül Stadının bakım ve onarımına karar verildi. Toplam 6094 seyirci kapasiteli stadın önünde 100 araçlık bir otopark bulunuyor. Zemini çim olup engelli tribünü, kapalı devre kamera sistemi ve ışıklandırma sistemi bulunmuyor.

Stat (1)

1962 yılında inşa edilmiştir. Uşak'taki en büyük futbol sahasıdır. 6.094 kişilik seyirci kapasitesine ve 100 araçlık otoparka sahiptir. Engelli tribünü bulunmaktadır. Zemin türü çimdir. Kapalı Devre Kamera Sistemi ve Işıklandırma sistemi bulunmamaktadır.

Muratbey Peynirleri aldığı ödüllerle Uşak’ın gururu oldu Muratbey Peynirleri aldığı ödüllerle Uşak’ın gururu oldu

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Valimiz Sayın Dr. Naci Aktaş, Milletvekilimiz Fahrettin Tuğrul ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hacı Tevfik Özdemir ile birlikte Uşak Bir Eylül Stadyumu Bakım Onarım İhalesi Sözleşme İmzalama Töreni'ne katılım sağladık.

10 bin seyirci kapasiteli Yeni Uşak Şehir Stadyumu’nda ihale süreçleri devam etmekte olup, kısa sürede sonuçlandığında stadyum inşaatına başlayacağız. Bu süreçte Yeni Stadyum Yapılana Kadar; Mevcut stadyumun kullanılmaya devam edebilmesi için gerekli bakım onarım çalışmaları için protokol yapılmıştır.

Hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Stat (4)

Muhabir: SALİH KILINÇ