Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Uşak Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, Uşak’ta arıcılığı geliştirmeye yönelik 32 milyon 310 bin TL değerinde projeler hazırlandığını belirtti.

Arııı (2)

Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığı ve İl Özel İdaresi kaynaklı yapılan projeler ile Uşak’ta 8 üreticiye 20 adet boş kovan, 2 üreticiye 25 adet ana arı yetiştiriciliği için ruşet kovan, 13 üreticiye de 26 adet, kovan içi arı zehri toplama makinesi ve arı zehri üretiminde kullanılacak ekipmanlar ve Mera Islah ve Amenajmanı Projesi kapsamında 66 üreticimize toplam 9.000 dekar alanda ekilmek üzere 9 ton korunga tohumu dağıtımı yapıldı.

Arııı (3)

İl Müdürü Serkan Bilir, Prof. Dr. Nuray Şahinler, Bal Üreticileri Birliği Başkanı Uğur Gündüz, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve üreticilerin katıldığı törende İl Müdürü Serkan Bilir yaptığı açılış konuşmasında 2024 yılında arıcılık faaliyetleri için toplamda 2.310.000 TL’lik proje yapıldığını, arıcılığı geliştirmeye yönelik yapılan bu projelerden elde edilecek kazanımlardan sonra da hedeflerinin arıcılıkta kooperatifleşme çalışmalarına başlamak olduğunu belirtti.

Muhabir: SALİH KILINÇ