https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi olarak edindiğimiz bilgilere göre, Uşak Tekstil OSB’de faaliyet gösteren 7-8 büyük şirket konkordato ilan etmenin hazırlığı içerisinde.

Görüştüğümüz Uşaklı sanayiciler, asıl kıyametin Şubat ayı sonlarında kopacağı görüşünde. Nedeni de çok büyük firmaların gerek kendi çekleri gerekse verdikleri hatır çeklerinin son tarihinin dolması olarak gösteriliyor.

Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

Dünya ve Türkiye genelinde oldukça sıkıntılı günler yaşayan tekstil sektöründe yaşanan kriz, en çok bu sektör çalışanlarını vurdu. Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin insan işten çıkarıldı. Sektörde çalışan 1,5 milyon insan endişe içerisinde.

Osb (3)

Uşak Tekstil OSB’de de birçok fabrika kapasitelerini yüzde 30’lara kadar düşürdü ve bir çok işçiyi çıkardı ya da ücretsiz izin vermek zorunda kaldı.

Uşaklı sanayiciler; maliyetlerin artması, üretimin pahalılaşması, döviz kurunda öngörülemeyen artış, vatandaşın alım gücünün iyice düşmesi,  stoklarını eritememesi gibi etkenlerin işlerine büyük darbe vurduğu kanısında.

Geçen 2023 yılında yüzde 20’lere yakın küçülme yaşadıklarını belirten Uşaklı sanayiciler, asıl kıyametin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kopacağından endişe ediyor.

 Bu endişelerinin nedenini de; “31 Mart yerel seçimlerinden sonra piyasa iyice kilitlenecek. Başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere enerji maliyetleri gelen zamlarla artıyor. Ürettiğimiz mallar da haliyle zamlanacak ve bizde satamayacağız” şeklinde açıkladılar.

Osb (1)

Muhabir: (SALİH KILINÇ)