YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş bugün itibarıyla sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercih sonuçlarını açıkladı. Adaylar, T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle birlikte kazandıkları üniversiteleri öğrenebilecek. YKS tercih sonuçları ekranında adayların yerleştirildikleri üniversite, bölüm adı, kodu, tercih sırası, yerleştirilme puanı ve diğer bilgiler yer alıyor. Uşak Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler ise şimdiden kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. 

2024 Uşak Üniversitesi

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Uşak Üniversitesi'ne yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden Elektronik Kayıt ile ya da üniversiteye gelerek yüz yüze yapabilecek.  Adayların bu kayıtlardan yalnızca birisini yapması yeterli olacak. 

Uşak Üniversitesi22.08.jpg1

Uşak Üniversitesi'ne elektronik kayıt nasıl yapılır? 

2024-2025 Eğitim Öğretim yılında YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıtlarını e-devlet kapısı üzerinden 19-21 Ağustos 2024  tarihleri arasında elektronik olarak yapabilecek. E- devlet üzerinden elektronik kayıt yapacak adayların sonradan üniversiteye evrak teslim etmesine gerek yoktur. 

·         Elektronik kayıt kabul eden programlara yerleşen öğrencilerin, elektronik kayıt yaptırmaları zorunlu.

·         Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin ayrıca kayıt için Üniversiteye gelmelerine gerek yok.

·         Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerden herhangi bir belge talep edilmeyecek.

   Uşak Üniversitesi Kampüs Görüntüsü (1)

Elektronik kayıt yaptırmayacak adaylar için;

·         Aynı anda örgün (açık öğretim hariç) iki Lisans veya iki Önlisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kayıt yaptıramayacak. Bu durumda olan öğrencilerin kayıtlarını 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında  Uşak Üniversitesi'ne T.C. Kimlik Kartı ile şahsen gelerek kayıt yaptırmaları gerekiyor.

·         Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar ile başvuru şartlarında sağlık raporu, boy kilo endeksi ölçümü yapılacak programlar ve kayıt için özel şartı olan programlara yerleşen adaylar, elektronik kayıt yapamayacaklar. Bu durumda olan öğrencilerin kayıtları 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında YKS Yerleştirme Belgenizde belirtilen adreslerde ve belirtilen tarihlerde istenen belgeler ile gelmeleri halinde yapılacak. 

YKS ile Uşak Üniversitesi'ne yerleşen 2008 öncesi liseden mezun olan öğrenci adayları, kayıt işlemleri için 19-23 Ağustos 2024 tarihleri içerisinde Lise Diplomalarının veya mezuniyet belgelerinin aslı ve T.C. Kimlik Kartı ile üniversiteye şahsen gelerek kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

Muhabir: Ece Yıldırım