Valilik tarafından yapılan açıklamada; hasat işlemlerinin gece 21.00 ile sabah 09.00 arasında yapılması kararlaştırıldı.

Karahallı’da halk ekmek satışları başladı Karahallı’da halk ekmek satışları başladı

Uşak’ta son bir haftada meydana gelen iki büyük yangında binlerce dekar tarlada ve ormanlarda büyük çapta zarar meydana gelmesi üzerine Uşak’ta yeni tedbirler gündeme geldi.

Uşak Valiliği tarafından hazırlanan yeni düzenlemenin özellikle yangın riski ve çevresel faktörler göz önünde bulundurularak alındığı öğrenildi. Son iki büyük yangından sonra karşı tedbir amacıyla getirilen bu uygulama ile gündüz saatlerinde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Açıklamada, hasat işlemlerinin gece saatlerine kaydırılmasının, tarım faaliyetlerinin sürdürebilir olması açısından önemi vurgulandı.

Yeni düzenleme hakkında daha fazla bilgi almak ve konuyla ilgili merak edilenleri öğrenmek isteyen çiftçiler, Uşak Valiliği'ne başvurabilirler.

Bugday 4

Valilik tarafından yapılan duyurunun tam metni şöyle:

Uşak Kamuoyuna Duyuru

İlimizde aşırı sıcaklar nedeniyle hasat esansında yangın tehlikesine karşı, ormanlık alanlara 300 metre mesafede bulunan tarlalarda biçimlerin akşam saat 21.00’den sabah 06.00’ya kadar yapılması gerekmektedir. (Diğer alanlarda biçimler günün her saatinde yapılabilir)

Biçim esnasında su tankeri bulunan köylerde, biçerdöver ve balya makinalarının yanında tankerlerin refakatinin muhtarlarca takibi ilk müdahale açısından önem arz etmektedir.”

Muhabir: SALİH KILINÇ