Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır Mevlid Kandili vesilesiyle Uşaklıların kandilini kutladı.

Vali Turan Ergün-2

Huzur ve mutluluk içinde olduğunu belirten Vali Ergün, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in yeryüzünü teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumunu ve O’nun örnek hayatını, güzel ahlakını, hadis-i şeriflerini hatırladığımız mübarek bir gecedir. Âlemleri şereflendiren Peygamber Efendimiz; barış ve kardeşliğin, hoşgörünün ve merhametin sembolüdür. O, bizlere bahşedilen bir armağandır. Yaşayışı ve örnek kişiliği ile tüm insanlığa kılavuzdur.

“Bu mübarek gecede rahmet kapıları sonuna kadar açık”

Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz’in sabrını, dürüstlüğünü, adaletini, güvenilirliğini ve daha nice güzel davranışını örnek almak için büyük bir fırsattır. Tüm insanlığı doğru yola sevk etmek için mücadele etmiş olan Peygamber Efendimiz’in ümmeti olarak; bu anlamlı gece vesilesiyle O’nun yol gösterici öğütlerini anlamak, hayatımızın bir parçası haline getirmek en büyük temennilerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek gecede; insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması ümidiyle, hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni kutluyor; birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Burhan Çakır-2

Müftü Çakır ise, “ Değerli Hemşehrilerim; 14 Eylül Cumartesi gecesini Pazar gününe bağlayan gece tüm insanlığı vahdet ve izzete davet etmek üzere dünyamızı teşrif eden Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in Mevlid-i şeriflerinin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Mevlid-i Nebi’nin, ülkemiz, gönül coğrafyamız, bütün İslâm âlemi ve topyekün insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. O, rahmet ve merhamet peygamberidir, canlı-cansız tüm yaratılmışlara rahmet olarak gönderilmiştir. Rabbimiz, insanlık âlemine yaratılış gâyesini, hayâtın anlamını ve imtihân boyutunu O’nun aracılığıyla öğretmiştir. Rasûlullah (s.a.v.), insanlığı bir olan Allâh’a inanmaya, kulluk bilinci ile hareket etmeye, sadâkat, samimiyet ve ihlâs gibi değerlerle hayatını tezyîn etmeye çağırmıştır. Onun dünyaya gelişi, ölüme hayat, zulme adâlet, cehâlete bilgi, vahşete merhamet, düşmanlığa barış ve selâmet olmuştur. Karanlıklar içerisinde kaybolan insanlık, onun gelişiyle yeniden yolunu bulmuştur. Dünyanın karmaşasında katılaşan kalpler, onun şefkât pınarıyla yeniden şahsiyet kazanmıştır.

Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.! Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.!

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Uşak’ımızın, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyor; Mevlid-i Nebi’nin dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen insanlık onurunun korunmasına ve Müslüman şahsiyetinin yeniden yücelmesine, Allah’ın rızasını kazanmamızın fıtratımıza uygun yaşamla mümkün olacağı gerçeğini hatırlamamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” diyerek Uşaklıların kandilini kutladı.

Muhabir: Ece Yıldırım