Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ulubey Cam teras üzerinde Uşak yemekleri tanıtıldı.  Burada bir konuşma yapan Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan; “Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uşak Valiliğimizin destekleriyle bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz “Türk Mutfak Haftası etkinliklerine hoş geldiniz.

Bu toprakların mayasıyla harmanlanan mutfaklarda; önce insan pişer. Koca Yunus’un “Yunus miskin çiğ idi piştik elhamdülillah “sırrıyla lezzet olup gönüllere, dua olup açılan ellere, bereket olup sofralara ve nihayetinde şükür olup dillere düşer.

Arkeoloji ile mitolojinin buluştuğu, asırlardan beri süre gelen tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin harmanlandığı, şifalı suları, bereketli toprakları, vatan söz konusu olunca her şeyi geride bırakan yiğit insanları ile nam salan Uşak’ımızın lezzet sofraları da meşhurdur.

Gönlü gibi sofrasını da insanlara açan ve herkesi sofrasına buyur eden   misafirperver halkıyla Uşak; kültür ve medeniyet coğrafyamızın en nadide illerinden birisidir.

“Asırlık tariflerle Türk Mutfağı” kitabını literatüre kazandırılmakla başlayan Türk Mutfağı Haftası, Türk mutfak kültürünü ülkemizde ve dünyada tanıtmak ve Türk mutfağını gelenekten geleceğe aktarmak anlayışıyla yürürlüğe konmuştur.

Sayın Valimizin himayelerinde Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Türk Mutfağı Haftası’nda düzenlenecek etkinliklerle Türk ve Uşak mutfağını gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz” dedi.

Uşak’ın çevresindeki güzellikler madencilerin işgali altında Uşak’ın çevresindeki güzellikler madencilerin işgali altında

Usakymek (1)

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’de “Hepinizin bildiği gibi 2022 yılından bu yana Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde “Türk Yemekleri Haftası” kutlanıyor.

Bizde Ulubey ilçemizde bulunan cam teras üzerinde Uşak yemeklerini tanıtmak istedik. Anadolu eşsiz bitki örtüsü ve kültürü ile tüm dünya medeniyetlerini barındıran bir yurt.  Akdeniz mutfağı Doğu mutfağı derken ülkemizin her yöresinden farklı lezzetler ve tatlar bulmak mümkün. Bunu dünyanın hiçbir yerinde görmezsiniz.

Usakymek (2)

Uşak’ta da her derde deva olan tarhanası, Ulubey ilçemizin sini hamursuzu, ebem köftesi, demir tatlısı, Karahallı ilçemizin ciğeri, gelin helvası gibi daha pek çok lezzetimiz Uşak’a özgü tescilli örnek Uşak mutfağı yiyecekleridir.

Uşak’ı sadece gastronomi olarak turizm ve kültürümüzle birlikte tanıtmak istiyoruz. Cam teras yıllık 300 bin kişi ziyaret ediyor. Blaundus, Clandıras su kemeri, milli mücadelenin geçtiği yerler. Hepsini birlikte tanıtıp güzel bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, Vali Ergün; Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve Hizmet Bölümü öğrencileri arasında düzenlenen “Sini Hamursuzu”  yarışmasında dereceye giren öğrenciler: Mehmet Kocabıyık, Mustafa Durmuş, Ömer Öztürk ve şefleri Hakan Karahan’a ödüllerini Vali Ergün takdim etti.

Usakymek (3)

Ulubey İlçesi Cam teras üzerinde Uşak yemeklerini tanıtım programı, Uşak Besim Atalay Güzel sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleri eşliğinde konuklara; Eşme, Banaz, Ulubey ve Karahallı İlçeleri yöresel yemek sunumlarıyla son buldu.

Programa; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Uşak Jandarma Komutanı Kıdemli J. Albay Fahri Semiz, Ulubey Kaymakamı İbrahim Coşkunaslan, Eşme Kaymakamı Selin Sarı, daire il müdürleri ve çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: SALİH KILINÇ