Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre; Uşak-Banaz Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin imar ve parselasyon planlarının onaylanarak altyapı inşaatlarına başlanabilmesi ve bölgenin kuruluşuyla ilgili iş ve işlemlerin tamamlanarak jeotermal seracılık faaliyetlerinin hayata geçirilmesi için ilgili taşınmazlar Uşak Valiliği tarafından acele kamulaştırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre Denizli, Mersin, Aydın ve Uşak’ta çeşitli enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

 "Uşak-Banaz Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin imar ve parselasyon planlarının onaylanarak altyapı inşaatlarına başlanabilmesi ve bölgenin kuruluşuyla ilgili iş ve işlemlerin tamamlanarak jeotermal seracılık faaliyetlerinin hayata geçirilmesi için ilgili taşınmazlar Uşak Valiliği tarafından acele kamulaştırılacak.

Banaz Sera OSB’de yüzde 75’i kadın 3 bin kişi istihdam edilmesi bekleniyor

Banaz ilçesi sınırları içinde kalan jeotermal kaynakla ısıtmalı modern teknolojik sera işletmelerinin ve buna dayalı sanayinin yer aldığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yaklaşık 2.400 dekar alanda uygulanacak.

Bu projede, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerji, rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi ve biokütle enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanılması hedefleniyor.

Kısa adı İTDİOSB olan  “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nde yapılacak yatırımların, sürdürülebilir, çevreci yeşil yatırımlar olup yağmur suyu hasadı ile su tasarrufu sağlanması ve karbon ayak izinde azalım ile yeşil üretimin teşvik edilmesi gibi çevreci girişimlerde yer alıyor.

TDİOSB alanında sera işletmeleri, sanayi işletmeleri, sosyal donatı alanları (banka, okul, kreş, market gibi hizmetler), ihracat ofisi, tarım teknokent merkezi ve laboratuvar da bulunacak.

Beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 hastaya umut olacak Beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 hastaya umut olacak

Kurulacak olan TDİOSB'de sera ısıtmasında, bölgede yüksek potansiyele sahip, proje alanına 8 kilometre uzaklıkta yer alan ve ruhsatı il özel idaresine ait olan Hamam Boğazı bölgesindeki kaynaktan sağlanacak sıcak su kullanılacak.

Yaklaşık 2.400 dekar alanda kurulacak Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde, 10-25-50 ve 100 dekarlık yaklaşık 25 sera işletmesinin yer yer alması ve bu seralarda sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılması planlanıyor.

Proje hayata geçtiğinde, %75'i kadınlardan oluşacak 3.000 kişilik istihdam sağlanacak olup kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretilecek, böylelikle üretim ivme kazandırılması da hedeflenmekte.

Banaz Osb 1

Banaz Osb 2

Banaz Osb 3

Banaz Osb 4

Muhabir: Salih KILINÇ