İlyaslı köyü Kaldıraman mevkiinde biçerdöver çalışırken sıçrayan kıvılcım sonucu biçilmiş tarlada yangın çıktı. Önce 2 dekar alanda tarlada başlayan yangın, daha sonra komşu 2 tarlaya da sıçrayarak 6 dekarlık bir alanda etkili oldu.

Ilyaslı (1)

Yangını haber alan Muhtarı Ramazan Temel’in direktifleriyle yangına müdahale eden köylü, biçilmiş tarlaları itfaiye gelmeden söndürdü. İlyaslı Köy Muhtarı Ramazan Temel, yangın hakkında https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesine bilgi verdi.

Temel, “Köyümüz Kaldıraman mevkiinde bir tarlada biçerdöver çalışırken yangın çıktı. Köylülere anons ettirdim ve yangınla mücadeleye çağırdım. Muhtarlığımıza ait 3, Orman İşletme şefliğine ait 2 ve 1 adet de Uşak İl Özel İdaresi’ne ait olmak üzere 6 adet motopomplu su tankerimiz ve köylülerimizin kendilerine ait sulama amaçlı tankerleriyle müdahale ettik. Yaklaşık 30 kadar traktör ile tüm köylümüz yangın alanına gelerek yangını söndürdük. Tarlalar biçildiği için çok şükür zararımız yok. Sadece bir tarlada kalan 4 paket saman yandı” dedi.

Ilyaslı (2)

Karahallı’da halk ekmek satışları başladı Karahallı’da halk ekmek satışları başladı

“Biçerdöverlerin de suç yok”

Sorumuz üzerine yangının biçerdöverden çıktığını doğrulayan Muhtar Ramazan Temel, “Bu yıl havalar çok kurak gitti. Nisan ayından bu yana neredeyse hiç yağmur yağmadı. Nem sıfır, hava sıcak, toprak sıcak, sabah çiyi bile yağmıyor. Tarlalar, ormanlar kuru barut gibi. Biçerdöverler de sıcak. Ürün tarlada kalmaz. Kalkması gerek. Biçerdöverlerin tarlaya girmesi ve çalışması şart. Yangın riski son derece yüksek. Sadece her an yangın çıkacakmış gibi karşı tedbirli olamız gerekir” ifadesini kullandı.

Ilyaslı (4)

Ilyaslı (6)

Muhabir: SALİH KILINÇ