Uşak Belediyesi sosyal medya sayfasından yapılan açıklamada göze çarpan 2 husus oldu.

Birincisi;  işletme tarafından, belediyenin uyguladığı ruhsat iptali için işletme tarafından istenen yürütmenin durdurulması talebinin Uşak İdare Mahkemesi tarafından 24 Kasım tarihinde reddedildiği bilgisi.

İkinci hususta; İşletme sahibi Murat T. Tarafından yapılan açıklamalar hakkında da hukuki sürecin başlatıldığı bilgisi oldu.

Uşak Sosyete pazarında süreç nasıl işledi?

Murat T.’ nin sosyal medyadan yaptığı açıklamalara göre Uşak Belediyesi kendisine 13 Mayıs 2023 tarihinde işyeri açma ve çalışma izin belgesi verdi.

Murat T. 11 Kasım tarihinde görkemli bir törenle çok miktarda hediyeler dağıtarak işyerini açtı. Kentsel Dönüşüm Alanı Çarşamba Pazarı karşısında açılan Sosyete Pazarı, Çarşamba Pazarı esnafı ve civar esnafının haksız rekabet yaptığı gerekçesi ile yakınmalarına neden oldu. Esnaf oda başkanları bu konuda belediyeye resmi olarak şikâyette bulundu.

Şikâyetler üzerine Uşak Belediyesi yaptığı incelemede, işletmeci Murat T.’nin organizatörlük yaptığı, yönetmeliğe aykırı olarak işyerini pazarcı esnafına kiraladığını ve haksız kazanç temin ettiğini belirlediğini açıkladı.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Uşak Belediyesi, söz konusu işletmenin “İlgili mevzuatlar gereğince; 20 Kasım 2023 tarihinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatına aykırı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle işletme ruhsatını iptal ettiğini açıkladı.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-sosyete-pazari-nicin-kapatildi

(SALİH KILINÇ / HABER)

Kaynak: BÜLTEN