Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıda, Uşak dahil beş ilde bu gece zirai don tehlikesi bulunuyor. 

Yapılan uyarıda ise,

"Beklenen hadise: İç ve Batı Bölgelerde Zirai Don Tehlikesi

Beklendiği yer: Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, Marmara’nın güneyi (Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir ), ile İç Ege’de (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) hafif şiddette, Pazar ve Pazartesi günleri İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif yer yer orta şiddette, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde orta şiddette yer yer kuvvetli don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-bitiş zamanı: 09.03.2024 22.00-11.03.2024 09.00

Oluşması muhtemel riskler: Don Olayı

Alınabilir tedbirler: Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri | Zirai Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri" bilgilerine yer verildi. 

Aşırı soğuk havada genel donma ve kısmi donmalar olabileceği mutlaka düşünülmelidir. Soğuk havanın rüzgarla birlikte Soğuk Isırması adı verilen, insanların kulak, burun ucu, el ya da ayak parmaklarında donmalara sebep olabileceği unutulmamalıdır. Dışarıda kalma zorunluluğu olan insanlar için donma ve kısmi donma riski vardır. Özellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde zirai faaliyetler ve bitkiler için zararlı sonuçlar verir.

Kaynak: Bülten