2023 Hasan Sarol Sezonu Atlı Cirit 1. Lig D Grubu Müsabakaları 10-12 Kasım tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak.

Yarın Uşak'ın bu ilçelerine elektrik kesintisi uygulanıyor Yarın Uşak'ın bu ilçelerine elektrik kesintisi uygulanıyor

Kayseri Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisleri’nde yapılacak olan 2023 Hasan Sarol Sezonu Atlı Cirit 1. Lig D Grubu Müsabakalarında Uşak ve Erzurum Bölgesi sporcuları mücadele edecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan müsabakaları sporseverler ücretsiz olarak izleyebilecek. Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisleri’ndeki etkinlik iki gün boyunca 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

Atların çarpışması sonucu yaşamını yitirmişti

2023 Sezonu 1. Lig Atlı Cirit Sezonuna adı verilen Hasan Sarol (19), 2022 yılı Nisan ayında Uşak merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunan Mende köyünde, komşu köyle düzenlenen cirit antrenmanı esnasında atının başka bir ciritçinin atıyla çarpışmıştı.

Komşu Ciğerdede köyünden gelip antrenmana katılan 19 yaşındaki Hasan Sarol, çarpışmanın etkisi ile attan düşen genç ciritçi, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak burada tedavi altına alınmıştı.

Acil serviste yapılan ilk müdahaleden sonra yoğun bakımda tedavi altına alınan Hasan Sarol, cihazlara bağlı olarak verdiği yaşamda kalma mücadelesini bir hafta sonra kaybetmiş ve merkez ilçeye bağlı Güneyköy’de toprağa verilmişti.

(SALİH KILINÇ/HABER)

Editör: Seher ZEYBEK