Yaşam Alanı Projesi ile küçükbaş hayvan üreticilerinin daha iyi şartlarda barınma ihtiyaçları karşılanmış olacak bunun yanı sıra da güneş paneli sistemi ile aydınlatma, telefon şarjı, televizyon izleme, içecek ve yiyeceklerini soğuk ortamda muhafaza edebileceği buzdolabı gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği makine alet ve ekipmanları çalıştırabilmesi hedefleniyor.

Yaşam alını imkanından yararlanmak isteyen küçükbaş hayvan üreticilerinin 14 Ekim tarihine kadar il ve ilçe tarım ve orman Müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

Yassm 1

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı:

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri İçin Yaşam Alanı Projesi

​Hayvanlarını otlatmak amacıyla mera, çayır, yayla vb yerlerde konaklayan küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize yönelik %75 Uşak İl Özel İdaresi bütçesi kaynaklı ve AYDEM Yenilenebilir Enerji A.Ş. tarafından katkı sağlanan, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında yaşam çadırı (6X4 m) ve güneş paneli sistemi (3 kw) verilecektir.

Bu proje sayesinde üreticilerimizin daha iyi şartlarda barınma ihtiyaçları karşılanmış olacak bunun yanı sıra da güneş paneli sistemi ile aydınlatma, telefon şarjı, televizyon izleme, içecek ve yiyeceklerini soğuk ortamda muhafaza edebileceği buzdolabı gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği makine alet ve ekipmanları çalıştırabilecektir.

Başvurular 14.10.2024 tarihi mesai bitimine kadar, işletmenin bulunduğu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine kadar yapılabilir.

Üreticilerimize duyurulur.

EKLER

Başvuru Formu

Başvuru Şartları

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Mera, Çayır, Yayla vb Yerlerde Otlatma Amacıyla Konakladığına Dair Muhtarlıktan Alınacak Belge

Puantaj Cetveli

Muhabir: SALİH KILINÇ