Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde bir araya gelen grup, beyaz önlükleriyle İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü.

Uşaklı Hekimler

Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı

Aile hekimi Musa Öz basın açıklamasında, "İşgalci İsrail’in, Filistin'e yerleşmeye başladığı andan itibaren devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm, 7 Ekimden bu yana daha da şiddetlenerek, tam 154 gündür devam etmektedir. Soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulasan bu zulüm, maalesef medeni ve insan haklarına saygılı olduğunu iddia eden batılı devletlerin ve bütün dünyanın gözü önünde devam ediyor. Gazze, tarihin daha önce tanık olmadığı bir kin ve insani değerlerden hiç nasip almamış bir düşmanlıkla yok edilmeye çalışılıyor. Maalesef masum insanları, kadınları ve çocukları bu katliamın hedefi haline getirmekten sakınmayan insanlık dışı bir anlayışla karst karşıyayız. Filistin'de bir avuç mazlumun karsısına geçen bütün dünya zalimleri tek saf olmuşlar ve saldırmaya devam ediyorlar. Zulme karşı gösterilen insani çabalar cereyan eden vahşete engel olamıyor.

Dr. Musa Öz (2)
Yaşananlar insanlık vicdanında derin yaralar açarken, Amerika'da bir asker tüm dünyaya insanlık dersi veriyor ve Gazze'de yaşanan zulme taraf olmaktansa kendisini ateşe vermeyi daha anlaşılır bir tercih olarak görüyor. Buradan devletimize sesleniyoruz: Filistinli kardeşlerimizin yararına olacak bütün adımları destekliyoruz ve sonuna kadar arkasında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu konuda sağlık çalışanları olarak gereken bütün desteği vermeye hazırız. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!
"kanıksamayacağız!"
"Normalleştirmeyeceğiz!"
"Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!"
Ve diyoruz ki; "Biz Allah' a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz."”

Muhabir: Ece Yıldırım