Sivaslı Belediyesi’nden ihtiyaç fazlası araçlar satılacak Sivaslı Belediyesi’nden ihtiyaç fazlası araçlar satılacak

Uşak’ın Eşme ilçesi Kışladağ mevkiinde altın çıkarılmasıyla ilgili 20 yıl önce Manisa İdare Mahkemesi’ne “ÇED olumlu kararının iptali için” açılan ve mahkeme tarafından reddedilen davayla ilgili oldukça ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Davayı açan Uşaklı yazar Uğur Sümer, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne taşımış, AİHM, adil yargılanma yapılmadığı gerekçesiyle yeniden yargılama yapılması kaydıyla dosyayı Manisa İdare Mahkemesi’ne iade etmişti.

Ugur-2

YASALARI UYGULAMADIKLARI GEREKÇESİYLE HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Maden şirketinin çevreye ölümcül zararlar verdiği gerekçesiyle 2023 yılında ÇED olumlu kararına itiraz ederek dava açan Uğur Sümer, AİHM kararından sonra Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manisa İdare 2. Mahkeme heyeti, Danıştay 14. Daire ve Anayasa Mahkemesi üyeleri, ÇED raporuna olumlu görüş veren bilirkişi heyeti, dönemin Uşak Valisi ile Uşak Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Müdürü ve altın madenî işleten şirket yetkilileri hakkında yasları uygulamadıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İşin enteresan yanı; Sümer’in suç duyurusunda bulunduğu kişi ve kurumlar arasında o dönemde ÇED raporuna olumlu görüş veren ve bugün de çevre mücadelesi veren kişi ve STK’ların bulunması oldu.

“DOĞA VE İNSANLIK ADINA DAVACIYIM”

Şikayetçi Uğur Sümer; “Kuşlar kurtlar, börtü böcekler, ağaçlar, çiçekler, doğadaki tüm canlılar ve insanlık adına davacıyım, cezalandırılmalarını istiyorum.

Mahkeme heyeti, bilirkişiler, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi üyeleri Ege Bölgesini, Ege Denizi’ne kadar ve Ege Deniz’iyle birlikte insan ve doğa yaşamının katledilmesi kararını göz göre göre vermişlerdir. Suçludurlar. Cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ