Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada; şu ifadelere yer verildi:

-        Sıcaklıkların normallerin üzerinde artış gösterdiği bu günlerde Yeşil Vatan için DİKKATİMİZ DE NORMALLERİN ÜZERİNDE olmalı.

-        Küçük bir İHMAL büyük felaketlere sebep olmasın.

-        Unutmayalım ki, orman yangınlarına sebep olanlar için ağır cezalar ve yaptırımlar uygulanmaktadır.

Valiormn (1)

Tarım ve Orman Bakanlığı da infografik bir paylaşım yaparak, orman yangınlarıyla ilgili suç ve cezalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığı bu dönemde, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu.

Bakanlık, "Yeşil Vatan" için dikkat seviyesinin yüksek tutulması gerektiğini belirtti. Bakanlık paylaşımında; "Yeşil Vatan için dikkatimiz, sıcaklıklar gibi normallerin üzerinde olmalı. Küçük bir ihmal büyük felaketlere yol açabilir. Unutmayalım ki, orman yangınlarına sebep olanlar için ciddi cezalar uygulanmaktadır" denildi.

Cezalar çok ağır

Paylaşılan infografikte, dikkatsizlik sonucu orman yangını çıkarmanın bir suç olduğu ve bu suça 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilebileceği kaydedildi.

Kasıtlı olarak orman yangını çıkarmanın cezasının ise 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası olduğu belirtildi.

Valiormn (2)

İşte orman yangınlarında suç ve cezalar:

Dikkatsizlik Sonucu Yangın: 3-10 yıl hapis cezası.

Kasıtlı Yangın: En az 10 yıl hapis ve bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası.

Muhabir: SALİH KILINÇ