Uşak Belediyesi, kentin en büyük ve en önemli mahallelerinden olan Kemalöz Mahallesinde plan değişikliğine gitti. Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Yapılan plan değişikliğinde onaylı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının yapılaşma koşullarının hangi parselleri direkt etkilediğinin anlaşılması, aynı zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının uygulaması olan E-plan otomasyon sistemi ve Plan GML veri modeline dönüştürülmesinin sağlanabilmesi adına ada ayrım çizgileri ile düzenleme yapılması gerekliği olduğundan dolayı sisteme uygun hale getirilmek için yapılmıştır” denildi.

Açıklamada; “Hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı taslağında eski planlardaki fonksiyon ve yapılaşma koşullarında herhangi bir değişiklik yapılmadan adalar içindeki farklı yapılaşma koşulları arasındaki karmaşıklığın giderilmesi için ifraz hatları belirlenmiştir” bilgisi de verildi.

Belediye Meclisi’nin 20 Kasım 2023 Tarih ve 366 sayılı kararı ve 3194 Sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereği onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama planı askıya çıkarıldı.

Uşak Belediyesi, 30 Kasım 2023 tarihinden itibaren plan değişikliğinin bir ay askıda kalacağını ve 30 Aralık 2023 tarih mesai bitiminde askıdan indireceğini duyurdu.

Kemalöz Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinin mahalle muhtarlığı, Uşak Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ve Uşak Belediyesi web sayfasında askıya çıkarıldığı belirtildi.

Tapunuzdaki bilgilerle imar değişikliği planındaki bilgileri karşılaştırmanızda yarar var

Uzmanlar Kemalöz Mahallesi’nde taşınmazları bulunan vatandaşları uyararak, ellerindeki tapu kayırlarıyla, yeni değişiklik yapılan imar planlarını karşılaştırmalarını istedi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak imar değişikliği konusunda görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar; “Uşak Belediyesi her ne kadar “eski planlardaki fonksiyon ve yapılaşma koşullarında herhangi bir değişiklik yapılmadan” diyorsa da vatandaşların değişiklik yapılan imar planlarındaki bilgileri tapu kayıtlarıyla karşılaştırmalarında büyük yarar olduğunu düşünüyoruz.

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Ola ki bir hata var. Parsellerinizin sınırı büyüdü, komşunuzun sınırına girdi. Ya da bitişik parsel sizin sınırınıza girdi. Her durumda büyük sıkıntılar yaşamamak için 30 Aralık tarihine kadar askıdaki imar planını mutlaka kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz” dediler.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

Editör: Seher ZEYBEK