Uşak’ta altın fiyatları hakkında görüştüğümüz İsmail Kaya, yatırımcıların en çok çeyrek ve tam altın tercih ettiğini söyledi.

Ismail Kaya2 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren İsmail Kaya, “Altın, her geçen gün üzerine koyarak bir artış gösteriyor. Bundan bir ay önceye baktığımızda altın fiyatları çok ciddi yükseldi. Ziynet grubu uzun vadede yukarıya doğru bir artış gösteriyor. Düşme ihtimalini çok beklemiyoruz. Kısa düşüşler olabilir tekrar toplamak için ama örnek veriyorum, 50 lira düşerse 100 lira yukarı gider altın her zaman.

Uşak’ta “yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapanlara operasyon! Uşak’ta “yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapanlara operasyon!

Uşak Altın Fiyatları

Yatırım yaparken döviz mi, altına mı tercih edilmeli?

Kısa vadeyse eğer, dövize yatırım yapılabilir. Dövizin al sat makası az olduğu için kısa vadede değerlendirilebilir. Ama uzun vadede bir yatırım düşünüyorsanız kesinle altın alınmalı. Geçen hafta altına yatırım yapsaydınız ve bu hafta satsaydınız kar elde etmiş olurdunuz. Altın da kısa vadede yeri geldiğinde kazandırır.

Uşak AltınAltın fiyatlarına baktığımızda, gram altın: 3 bin 50 TL, çeyrek altın 5 bin TL, yarım altın 10 bin TL, tam altın ise 19 bin 900 TL. Bizim bölgemizde tercih edilen altınlar genelde çeyrek altın ve tam altın dediğimiz altın gruplarıdır. Bunlara yatırım yapanlar her zaman kazanır. Vatandaşlarımızın boşta bekleyen parası varsa altına çevirsinler. Geçen seneye oranla altın yüzde yüz kazandırdı. 10. Aya geldiğimizde altın fiyatlarının durumu ortada. 2024’ün bitmesine 3 ay kaldı. Bu da demek oluyor ki altının yükseleceğini göreceğiz” dedi.

Uşak Altın (1)

Muhabir: Ece Yıldırım