Gerçek olduğu anlaşılınca rahatladılar.

Dolandırıcıların sürekli yeni yöntemler geliştirerek vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndermesi, zaman zaman kurumların gerçek mesajlarının karıştırılmasına ve vatandaşta güvensizliğe yol açıyor.

Bu güvensizliği bir örnekte Uşak’ta yaşandı. Uşak Belediyesi, emlak vergisi, tabela vergisi vs, gibi bir çok konuda belediyeye borcu olan Uşaklı vatandaşlara cep telefonlarından belediyeye olan borçlarını hatırlatan kısa sms mesajları gönderdi.

Uşak Belediye (2)

Mesajda;

"Sayin.......

 08/07/2024 tarihi itibariyle ….. TL. borcunuz bulunmaktadir. HUKUK ISLERI MUDURLUGU ICRA TAKIP SERVISINE BASVURUNUZ. Bilgilerinize rica ederiz. B002 " ifadelerine yer verildi.

Borçlarından dolayı daha önce belediyeden mektup ve tebligata almaya alışkın olan vatandaşların pek çoğu bu mesajları da dolandırıcıların yeni bir tuzağı gibi algılayarak panik yaptıysa da mesele çözüldü.

Uşak Belediyesi, posta ve tebligat masraflardan tasarruf yapmak içi borç hatırlatmalarını sms mesajı çekerek daha ekonomik hale getirmeyi amaçlamıştı.

Bugünlerde dolandırıcıların yeni yöntemi; sahte icra mesajı

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Uşak Belediyesi tarafından gönderilen mesajlar, her ne kadar gerecekse de son günlerde dolandırıcıların sms mesajları kullanarak insanları dolandırmaya kalkması tedirginlik yaratıyor.

Bir hukuk bürosunun adını kullanan dolandırıcılar, ele geçirdikleri cep telefonu numaralarına sms mesajı göndererek istedikleri ücreti göndermedikleri takdirde icra takibi göndermekle tehdit ediyorlar.

Hukukçular, bu tip tehditlere kulak asılmamasını önerdi ve avukatların her türlü işlemlerini hukuki yoldan yapacağını hatırlattı.

Muhabir: Salih Kılınç