Ülkemizde gıda güvenilirliğini sağlamak ve tüketici menfaatlerini en üst düzeyde korumak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeni bir adım atıldı. Uşaklı işletmeciler ise gönüllü esas olan bu projeye kayıtsız kalmadı.

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Karekod (1)

Gıda işletmelerinin denetim durumlarının takip edilmesine olanak sağlayan “Gıda İşletmelerinde Kare Kod Uygulaması” Uşak’ta başladı. İşletmeler, kendileri için özel hazırlanan kare kod görselini müşterilerin görebileceği bir yere asıyor. Bu sayede tüketiciler hizmet aldıkları mekanın en son ne zaman denetimden geçtiğini görebiliyor. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinden Gıda ve Yem Şube Müdürü Sancar Türkmen ve Gıda kontrol görevlileri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı Gıda İşletmelerinde Kare Kod Uygulamasına katılan işletmeleri ziyaret etti.

Gönüllülük esasına dayanan “Gıda İşletmelerinde Kare Kod Uygulaması” Uşaklı işletmeciler tarafından sevildi. Müşterilerin veli nimet olduğunu söyleyen işletme sahipleri, gıda sektörünün çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından Uşak’ın en işlek semtlerinden biri olan Atapark’ta Kare Kod Uygulamasına katılan gıda işletmeleri ziyaret edildi. İşletme sahiplerine uygulama hakkında kapsamlı bilgilendirme çalışması yapıldı.

Karekod (2)

Gıda işletmeleri, https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden kendilerine özel olarak karekod oluşturuyor. Bu karekodu cep telefonuna okutan müşteriler ise, işletmenin adını, adresini ve en son ne zaman hangi denetimden geçtiğini görebiliyor.

Muhabir: Ece Yıldırım