Haşhaşlı Ürünlerin Içeriği (1)

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul imalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, fiyat farkı konusunda sorularımızı cevaplandırdı ve Uşaklılara uyarılarda bulundu.

Ülkemizin sayılı haşhaş üreticilerinden olan Uşak’ta halkımız içerisine haşhaş konarak yapılan katmer, peksimet, kıvrım, pide gibi ürünleri severek tüketiyor. Uşaklıların haşhaşla imal edilen yiyeceklere olan ilgisini fark eden birçok girişimci de katmerci, peksimetçi gibi haşhaşlı yiyecek üreten imalathane ve satış yerleri açıyor.

Ancak, bir yerde 30-40 TL’ye satılan haşhaşlı ürün, bir başka yerde 75 - 80 TL’ye satılabiliyor. Aradaki fiyat farkını araştıran https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi Haber Ekibi, bu konuda en yetkili isim olan Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul imalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz’a niçin böyle olduğunu sordu.

Haşhaş fiyatlarına dikkat çeken Kurnaz, “Kaliteli bir haşhaşın kilogramı 220 TL civarında satılmaktadır. Bazı haşhaşlı ürün imalat ve satışı yapan kimselerin haşhaşın kilosunu 100 TL’de temin ettiği konusunda kulağımıza bazı duyumlar gelmektedir.

Haşhaşlı Ürünlerin Içeriği (2)

Durum böyle olunca da kimisi imal ettiği haşhaşlı ürünü 75-80 TL arasında satarken, kimisi de 30-40 TL’ye satmaktadır. İster istemez bu ürünlerin imalatı sırasında kullanılan haşhaşın içine ne katıldığı konusunda kafalarda soru işareti oluşmaktadır.

Haşhaşın içerisine insan sağlığına zararlı maddeler konup konmadığı çok iyi incelenmelidir. Katkı maddelerinin insan sağlığına zararı olmasa bile katkılı madde sadece haşhaş gibi sunularak tüketici yanıltılmaktadır.

Onun için vatandaşlar, ucuza satılan haşhaşlı gıda maddesi alırken çok dikkatli olsun. Ucuz etin suyu yavan olur” uyarısında bulundu.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Muhabir: Salih Kılınç