Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesine çok önemli bir açıklama yaptı.

Özkan Yalım (2)

Yalım, Bölme Mahallesi girişinde Uşak’a 6 kilometre uzaklıkta yapmayı planladığı otogara Uşaklıları tramvayla ulaştıracağını ve 5 Ocak 2025 tarihinde ilk iki tramvayın çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

Tramvayların 7 adet olacağını kaydeden Yalım, bir yıl boyunca tramvay yolcu taşıma ücretinin 5 TL olacağını da sözlerine ekledi.

Ağustos ayı Belediye Meclisi toplantısında Uşak Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gitmek isteyen hastaları ve Uşak Üniversitesi öğrencilerini üniversiteye ücretsiz taşıma kararı alınmasının ardından şimdi de Bölme Mahallesine yapılması düşünülen 6 kilometre uzaklıktaki otogara, şehir merkezinden tramvayla taşınacak yolculardan sadece 5 TL taşıma ücreti alınacağı açıklandı.

İşte Uşak belediye Başkanı Özkan Yalım’ın yalnızca https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi’ne yaptığı çok özel açıklamalar:

Hatta önce 2 sonra 7 tramvay çalışacak

Uşak Belediyesi olarak merkez Ulu Cami’den Bölme Mahallesi girişine kadar, 6 kilometre gidiş, 6 kilometre geliş olmak üzere toplamda 12 kilometre demiryolu inşa edeceğiz.

Bu bölgede yapacağımız tramvay ile taşıma sisteminden faydalanacak kişi sayısı yaklaşık 100 bin kişi kadardır.  Tramvay sisteminde 7 adet tramvay çalışacaktır.

İlk etapta 5 Ocak 2025 tarihinde 2 adet tramvay hemşerilerimizi taşımaya başlayacak, daha sonra da üretim sürecine bağlı olarak her iki ayda bir tramvay hizmete girerek toplamda 7 tramvay bu hatta Uşaklı hemşerilerimize hizmet verecektir.

İstanbul ve birçok ilde otogara bağlanan demiryolu yok

Birçok Avrupa şehrinde otogarlar şehir merkezine demiryolu ile bağlanmaktadır. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde olmayan bu özelliği biz ilk kez Uşak’a getirmiş olacağız. Çok büyük bir aksilik olmazsa 5 Ocak 2025 tarihiden itibaren Uşak halkını demiryolu vasıtasıyla yeni yapacağımız otogara taşımaya başlayacağız.

Bir yıl boyunca sadece 5 TL alacağız

Şunu da belirteyim ki; 5 Ocak 2025 tarihinden başlayacak olan tramvay ile yolcu taşıma ücreti 2025 yılının son günü 31 Aralık tarihine kadar 5 TL olacaktır.”

Muhabir: Salih Kılınç