Uşakspor resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, "Sosyal medyada yazılan hususlar içinde birçok yanlış söylemin olduğunu üzülerek takip ediyoruz.. Kulübümüz genç oyuncuların yanı sıra birçok tecrübeli, milli formayı giymiş oyuncuyu renklerine katmıştır. Altyapıdan en çok Uşaklı evladımız bu dönemde A takımda lisanslı olarak değerlendirilmiştir.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Söylenenlerin aksine kulübümüz tamamen kendi kaynaklarıyla deplasman yolculuklarında en iyi otellerde, gerektiğinde uçak seyahatiyle gitmekte, tesislerimizde oyuncularımıza her türlü hizmet, yemek iaşe olması gerektiği gibi sunulmaktadır. Elimizden geldiğince tribünlerde olmasını sağlamak için uğraştığımız taraftarımızın kulüp için en büyük güç olduğunu düşünmekle birlikte kendilerinin desteğini daha da hissetmek istiyor, takımımızı, genç ve tecrübeli sporcularımızı motive etmeleri için kendilerine çağrı yapıyoruz. Maalesef kombine alan veya ücretini vererek bilet alıp tribünlerde yer alan çok az sayıda taraftarımız olduğu da kamuoyunun malumudur. Bu noktada milyarlarca lira ihracat yapan, güçlü bir sermaye yapısına sahip Uşak iş dünyasının da, kentin esnafının da, gurbetçilerin de kombine ve bilet alım desteği şehir ve takım için önemli bir destektir. Türkiye’de maalesef en az kombine satılan profesyonel kulüplerin başında Uşakspor gelmektedir. Geçen sene ve daha önceki senelerde olduğu gibi devre arasında gerekli takviyeler takıma yapılmak ve diğer eksiklikler giderilmek suretiyle Uşakspor’un orta ve uzun vadede layık olduğu yerlerde olması sağlanacaktır. Bu konuda gerekli hazırlıklar yapılmaktadır. Bu sürece Uşak şehrinde futbola ve takıma ilgili herkesin dahil olması ve katkı sağlaması elzemdir. Yetkililerimiz Uşak'ta onlarca görüşme yapmış, şehrin iş dünyası ve insanıyla temas kurma gayretinde bulunmuştur.

SONUÇ OLARAK;

1. Uşak halkından, işadamlarından, kamu ve yerel otoritelerinden ve taraftarımızdan tek ricamiz Uşak ve Uşaklılara ait olan bu takımı sahiplenmeleri, destek olmalarıdır. Bu destek maddi değil her türlü katkı, ayni veya fikri katkıda olabilir.

2. Kulüp yetkililerimiz her türlü maddi, ayni, fikri katkıya açık; destek olmak isteyen kişi ve kurumlarla görüşmek için 7/24 müsaittir. Kulübümüze bir telefon ve email gelmesi halinde somut katkı yapmak isteyen herkesle hızlı şekilde temas kurulacaktır. Sosyal medyada görüş belirten taraftarlarımızla birlikte “neyin ucundan tutabiliriz?” gibi bir yaklaşım olması halinde derhal bir komisyon kurulacak, katılımcı bir anlayışla kulübe destek olmak isteyenlere kapılar açılacaktır.

3. Bütün samimiyetimizle Uşakspor’da UŞAKLI bir başkan ve yönetim olmasi konusunda da bir çağrı yapıyoruz. İş insanlari ve Uşakspor gönüllüleri yapabilecekleri maddi, manevi, fikri katkilari da belirleyerek (forma kol, göğüs, sırt, isim hakki, şort, saha, sosyal medya, ulaşım her türlü diğer sponsorluklar, her türlü ayni ve maddi olmayan fikri destek) kulübümüzde görev alabilir ve yönetimde katkı sağlayabilir. Eğer ciddi bir Uşaklı iş insanı kulüple ilgili daha geniş tasarruflarda bulunmak isterse -şehir dinamikleri doğrultusunda- bu yönde de her zaman iletişime açık olduğumuzu beyan ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

Muhabir: Seher ZEYBEK