Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Uşakspor'u, Somaspor ile oynadığı maçta usulsüz seyirci alması ve kulüp idarecisi Osman Damar'ın sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk ettiğini açıkladı. Uşakspor, 16. hafta mücadelesinde evinde Somaspor'u ağırlarken, maçın ardından ortaya çıkan usulsüz seyirci iddiaları ve idareci Osman Damar'ın sportmenliğe aykırı hareketi, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya taşındı. Maçta tribünlere usulsüz seyirci alındığı iddiasıyla ilgili Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca harekete geçen TFF Hukuk Müşavirliği, Uşakspor'un idarecisi Osman Damar'ın sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle ise Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 04 Aralık 2023 itibarıyla tedbirli olarak PFDK'ya gönderildiği açıkladı.

Kararın yarın açıklanması beklenirken, Uşakspor 50.000 TL ile 500.000 TL arasında para cezası  ile karşı karşıya kalabilir. Uşakspor camiası, alınacak karara ilişkin merakla bekleyişini sürdürüyor.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Muhabir: Seher ZEYBEK