Uşak’ta “Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi” ve İl Özel İdaresi kaynaklı “Toprak Analizi Desteklemesi Projesi” töreni düzenlendi.

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Vali Dr. Turan Ergün, Uşak Milletvekilleri Op. Dr. İsmail Güneş ve Dr. Ali Karaoba, İl Genel Meclis Başkanı Kadir Uslu, İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, il protokolü ve üreticiler katıldı.

Uşak Tarım Toplantı

Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesiyle 2.550.000 TL %50 hibe destekli olarak 67 üreticiye 70 dekarlık sera alanının plastik örtü malzemesi dağıtıldı.

Uşak Tarım-2

İl Özel İdaresi kaynaklı Toprak Analizi Desteklemesi Projesi kapsamında ise 600.000 TL  %80 hibe destekli olarak 1.000 üreticinin toprak analizleri 600 ₺ yerine 120₺’ye yapıldı.

Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı

Serkan Bilir-7

İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir yaptığı konuşmada, “İlimizde, 2024 yılı içerisinde Bakanlık kaynaklı 11.393.000 ₺ ve Uşak İl Özel İdaresi kaynaklı 3.000.000 ₺ olmak üzere; toplam 14.393.000 ₺ tutarında 11 adet projeyi hayata geçirdik. Bugün de %50 hibe destekli Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi ve %80 hibe destekli Toprak Analizi Desteği olmak üzere; toplam bedeli 3.150.000 ₺ olan 2 projemizi faaliyete geçiriyoruz. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Uşak İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclis üyelerine Uşak Tarımına destekleri için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İl Özel İdaresi Projeleri ile Bakanlığımız yeni destekleme modeli ve projelerinin üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Uşak Toprak Analizi

Tören sonrasında Vali Dr. Turan Ergün, Toprak Analiz Laboratuvarını ziyaret ederek alınan toprak numunelerinin analiz aşamaları hakkında teknik personellerden bilgi aldı.

Muhabir: Ece Yıldırım