Tarım ve Orman Bakanlığı  tarafından uygulanan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE), Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının Aile Çiftçiliğini Geliştirme Projeleri ile İl Özel İdaresi kaynaklı tohum, fide, arı kovanı ve arıcı malzemesi dağıtımı” Kemalöz mahallesi kapalı pazaryerinde yapıldı.

Tohum 4

Dağıtım törenine Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, daire il müdürleri ve tarımla ilgili oda ve sendika temsilcileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Uşak Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, “Projeler kapsamında; Nohut, Ayçiçeği, Fasulye, Çörekotu, Karnabahar, Brokoli, Mercimek, Sorgum Sudanotu, Kovan ve Arıcı Malzemesi dağıtımı yapılacak olup,  projelerin toplam bedeli 12 milyon 769 bin TL olup 1750 üreticimize dağıtılacaktır” dedi.

Tohum 3

AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul’da tarımın tüm dünyada ulusal güvenlik kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Tuğrul,  AK Parti iktidarları döneminde Uşaklı tarım ve hayvan üreticilerini desteklemek için 14 milyar TL harcandığını belirtti.

Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı

Tohum 2

Vali Ergün; “Destekler çiftçimizin azmini ve tarımsal kazançları da artıracaktır”

Vali Dr. Turan Ergün de konuşmasında; “Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı  tarafından uygulanan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ve Aile Çiftçiliğini Geliştirme Projeleri ile İl Özel İdaresi kaynaklı tohum, fide, arı kovanı ve arıcı malzemesi dağıtımı için buradayız.,

Kıymetli Çiftçilerimiz!

Bu projelerin uygulama alanı 32 bin 210 dekar olup 1750 çiftçimiz faydalanacaktır. Projemizin bedeli de yaklaşık 13 milyon lira olarak gerçekleşmiştir. Bahar ayları ile birlikte memleketimizin toprağı ile buluşacak olan bu tohumlar, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır.

İnşallah üreticilerimize emeğin yemeğe zahmetin rahmete dönüşeceği kazançlar getirecektir. Bu ve benzeri projelerle elde edilecek tarımsal kazançlar, çiftçimizin azmini ve tarımsal kazançları da artıracaktır.

İlimizdeki tüm  tarım arazilerinin kaliteli tohum ve fidelerle devletimiz tarafından desteklenmesi siz değerli hemşerilerimizin üreticiliğini de olumlu yönde geliştirecektir.

İlimizde yürütülen arıcılık faaliyetlerinin de dağıtılan kovan ve arıcılıkla daha da genişleyerek ücretimizin gelirini artıracağı da aşikârdır.

Tarım ve orman bakanlığımız “Ekilmedik bir karış arazi kalmasın” parolasıyla çıktığı bu yolda tarım ve hayvancılığı desteklemeye devam etmektedir.

‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimzi bu yüzyıl, ekonomide, sanayide, savunmada ve aynı zamanda da tarımda Türkiye Yüzyılı olacaktır. Çünkü arım savunma ve diğer bütün alanlardan daha stratejik hale geldi.

Uşak’ta 2023 yılında TDKD ve proje destekleri hariç doğrudan yapılan tarım desteği 266 milyon 130 bin TL’si olarak gerçekleşmiştir. 2022 yılında tüm dünyada yaşanan tahıl krizinden Uşak etkilenmesin diye Uşak İl Özel İdaresi bütçesinden 9 milyon TL kaynak ayırdık. Bu kaynakla sertifikalı tohum alarak çiftçimize dağıttık.

Allah’a şükür yağışların ve sertifikalı tohumun etkisiyle Uşak’ta buğday üretiminde yüzde 50, arpa üretiminde yüzde 100’e yakın bir rekolte artışı gerçekleştirdik.

TMO Uşak’ta kurulan yeni silolarla çiftçimizden 50 bin tona yakın buğday aldı. Bu da önceki yıllara göre 11 kat artış demektir. Bu sayede çiftçimizin alın teri ve emeği karşılığını bulmuş oldu.

Bu yılda hep birlikte çalışarak bu rekolteyi daha da artıracağız” ifadesini kullandı.

Tttohmm

Muhabir: SALİH KILINÇ