Uşak Valiliği, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlamak amacıyla Uşak'taki köy ve mahalle muhtarları için özel bir etkinlik düzenledi.

Atapark Sosyal Tesislerinde gerçekleşen etkinliğe, Uşak Valisi Turan Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz ve Uşak İl Protokolü katıldı.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir açılış konuşmasında, muhtarları anlamlı bir günde selamlayarak görevlerinde başarılar diledi. Ayrıca, dünya genelinde yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek yaşanan katliamı lanetledi ve şehit olan vatandaşlar için dua etti.

Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da muhtarları selamlayarak, hizmetlerin koordinasyon içinde yürütüldüğü güzel bir işbirliği olduğunu vurguladı. Ayrıca, Filistin'deki olayları kınadı ve muhtarlar gününü tebrik etti.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, muhtarları demokrasinin temel taşı olarak nitelendirerek, yerel düzeyde elde edilen kazanımların ulusal demokrasiye katkı sağladığını belirtti. Muhtarların vatandaşlara ulaşmada önemli bir rol oynadığını ve yaşanan sorunların çözümünde etkili olduklarını vurgulayarak, "Vatandaşlarımıza ulaşmada en kılcal damar olarak gördüğümüz ve en yakın çalışma arkadaşlarımız olarak değerlendirdiğimiz kıymetli muhtarlarımız. Hepinizin 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun. Vali Ergün, Gazze ve Filistin'de yaşanan insanlık dışı olayları da kınıyorum. Kıymetli muhtarlarımız, demokrasi denildiğinde akla gelen ilk şey yerel demokrasidir. Genel ulusal anlamdaki demokrasiler, yerelde elde edilen kazanımların bir sonucudur. Bugün binlerce muhtarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaşıyor, yaşanan sorunları ve ihtiyaçları en ince ayrıntısına kadar çözebiliyoruz. Köylerde ve mahallelerde sağlanması gereken güvenlik, tarım, temizlik, altyapı sorunları, yol, içme suyu, eğitim gibi hizmetler, sizlerle kuracağımız koordinasyonla gerçekleştiriliyor. Tüm emeği geçmiş ve hizmet vermiş olan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı çalışma zamanlar diliyorum." dedi.

Muhabir: Seher ZEYBEK