Tüm yurtta Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları için hazırlıklar sürerken, ilimiz Uşak’ta da kutlamalar kapsamında büyük bir sürpriz hazırlanıyor. İlimizde 29 Ekim 2023 Pazar günü düzenlenen kutlama töreni kapsamında 1923 kişinin Uşak’ın yerel bir halk oyunu olan ve Uşaklıların çok sevdiği “İslamoğlu Zeybeği” sergileyebilmek için gece gündüz çalıştığı öğrenildi.  Projenin adı da 29 Ekim'de 1923 "İslamoğlu" olarak açıklandı. 

Yarın Uşak'ın bu ilçelerine elektrik kesintisi uygulanıyor Yarın Uşak'ın bu ilçelerine elektrik kesintisi uygulanıyor

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi tarafından edinilen bilgilere göre; 1923 kişilik İslamoğlu Zeybeği” Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanıyor. 

Oyunu sergileyecek 1923 Uşaklı da gruplar halinde halk oyunları hocaları tarafından çalıştırılıyor. Uşak Halk Oyunları Temsilcisi ve Halk oyunları Öğretmeni Nilüfer Karçkay’ın bu dev organizasyonun koreografisini hazırladığı ve ekibin hazırlanmasından sorumlu tek koordinatör olduğu öğrenildi.

Böylesine dev bir organizasyonun bugüne kadar Uşak’ta hiç yapılmadığı ve ilkler Şehri Uşak’ın yine bir ilki gerçekleştireceği de belirtildi.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

Editör: Seher ZEYBEK