Uşak’ta son yıllarda özellikle gençler arasında intihar vakalarında artış yaşanması kaygı verici hale geldi.

Bunun bir örneği da akşam saatlerinde yaşandı. Banaz ilçesine bağlı Yenice köyünde ikamet eden 24 yaşındaki Emrah Sayın adlı gencin girdiği bunalım sonucu av tüfeği ile yaşamına son verdiği öğrenildi.

Uşak, Tunceli’den sonra intihar vakalarında ikinci

2022 yılına ait istatistikler, her 100 bin kişi başına düşen intihar sayısının, yani kaba intihar hızı göstergesinin en yüksek olduğu ilin Tunceli olduğunu gösteriyor. Tunceli’yi sıralamada Uşak, Iğdır, Kırşehir, Karaman ve Muğla takip ediyor. Bu hızın en düşük kaydedildiği iller ise Gümüşhane ile başlıyor. Gümüşhane’yi Bayburt, Giresun, Şanlıurfa ve İstanbul takip ediyor.

TUİK verilerine göre Uşak’ta kaba intihar hızı (100 binde) 10,15 intihar sayısı ise 38 olarak açıklandı.

Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

Yine TUİK verilerine göre; intiharların büyük bir bölümünün neden olduğu bilinmiyor. İntihara sebep olan en çok nedenler; hastalık ve geçim sıkıntısı olarak gösteriliyor.

Erkekler, en çok geçim sıkıntısı nedeniyle intihar ederken, kadınlar daha çok aile içi şiddetli geçimsizlik nedeniyle intihar ediyor.

Son yıllarda Uşak’ta özellikle genç nüfus arasında intiharların artması ise daha çok işsizlik, gelecek kaygısı ve gönül ilişkileri olarak belirtiliyor.

Muhabir: Haber Merkezi