Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı

AFAD bünyesinde Uşak’ta faaliyete giren Havalimanı AFAD Lojistik Depo, Eğitim Parkuru’nda bir gece tatbikatı düzenlendi.

Afad Uşak Tatbikatı

“Cumhuriyetin 100. Yılında 100.000 Arama ve Kurtarma Personeli’’ yetiştirme hedefiyle inşa edilen AFAD arama kurtarma eğitim sahası tanıtım programı gerçekleştirildi. İnşa edilen eğitim parkuru sayesinde AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar, Afyonkarahisar ya da İzmir’e gitmek zorunda kalmadan Uşak’ta eğitim alabilecek. AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar, gerçeğini aratmayan eğitimlerde her türlü afet sonrası yardım düşünülerek uygulamalı olarak öğreniyor. Gerçekleştirilen gece tatbikatında kurgulanan senaryoda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışanlar eğitim parkurunda beton bir yapıda mahsur kalmış bir afetzedeyi kurtarma çalışmaları yürüttü. Uşak, Temmuz ayı itibarıyla nüfusuna oranla AFAD gönüllüsü eğitiminde Türkiye’de 4. Sırada yer alıyor.

Afad Uşak Eğitim

Uşak Valisi Turan Ergün eğitim alanında basın mensuplarına bir açıklamada bulundu.

Ergün, “AFAD il müdürlüğümüzün AFAD gönüllü sayısını artırmaya yönelik eğitimlerinden birine bizzat uygulamalı olarak katılıyoruz. Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün eğitimini burada izledik. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 bin AFAD gönüllüsü projesi hayata geçirildi Türkiye genelinde. Arama kurtarma çok önemli bir husus. Özellikle Türkiye gibi her türlü doğal afetin yaşandığı deprem, sel, yangın, çığ bunların hepsi aşağı yukarı Türkiye’de yaşanıyor. Biz ülke olarak bir doğal afetler ülkesiyiz maalesef ona göre de hazır olmak zorundayız. Doğal afet sonrası arama kurtarmada 2 husus ön plana çıkıyor. Bunlardan birisi elinizdeki teknolojik alet edevatın oluşu, bir diğeri de bunu kullanacak yetişkin personel” dedi.

Afet Ergün

AFAD gönüllüğü projesi hakkında bilgi veren Ergün, “Bir afet için örneğin depremde kamu kurumlarının bütün personeliyle müdahale etmeniz mümkün değil. 6 Şubat depreminde 25 bini aşkın ulusal ve uluslararası AFAD gönüllüsü ve sivil toplum kuruluşlarıyla enkazlara müdahale edildi. AFAD gönüllüleri aldıkları eğitimlere göre 3 aşamada sınıflandırılıyor. AFAD gönüllüsü temel eğitim alanlara diyoruz. Bir ileri eğitim alan kişiler destek AFAD gönüllüsü. Daha fazla müdahaleye imkan sağlayacak eğitimi almış arkadaşlarımız. Uşak’ta 6 bin civarında AFAD gönüllümüz var. 433 kişi de destek AFAD gönüllüsü var. Uşak, doğal afetler olduktan sonra hiçbir şeye bakmadan hızla koşan illerden bir tanesi. Bunu 6 Şubat depreminde gördük, orman yangınlarında görüyoruz. İçinde bulunduğunuz eğitim tesisini yapmadan önce gönüllü olmak isteyen vatandaşlar eğitimler için Afyonkarahisar ya da İzmir’e gidiyorlardı. Bu da biraz daha zorlaştırıyor destek AFAD gönüllüsü olma isteklerini. Doğal afetlere önceden hazırlıklı olacaksınız ki afet yaşadıktan sonra hızla bunun altından kalkabileceksiniz” dedi.

Afad Uşak-1

Tatbikata Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Arıcan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz ve çeşitli kurumlar katıldı.

Muhabir: Ece Yıldırım