Artık, yeşil sahalarda görmeye alıştığımız vandalizm ne yazık ki Pazar günü Uşak’ta da yaşandı. Amatör takımın yöneticisi genç bir hakemin boğazını sıkıp yumrukladı.

Hakemin saldırıya uğramasıyla maç 86. Dakikada tatil edildi. Uşak İl Hakem Kurulu ve TFF Hakem ve Gözlemciler Derneği Uşak Şubesi bir bildiri yayınlayarak genç hakeme yapılan saldırıyı kınayarak saldırının sorumluların ceza alması için yasal süreci başlattıklarını açıkladılar.

Edinilen bilgilere göre; Pazar günü karaağaç Stadında oynanan 1. Amatör Küme maçında Turan İdmanyurdu- Yayalarspor takımları karşı karşıya geldi. Maçı yöneten hakem Emre Elan Alan maçın 86. Dakikasında Yayalarspor aleyhine penaltı verdi.

Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Sivaslı İlçesine bağlı Yayalar köyü Muhtarı olan Mustafa Doğan yedek kulübesinden fırlayarak genç hakemin boğazını sıktı ve yumrukladı.  Araya girenlerin olayları yatıştırmasının ardından, maçın hakemi Emre Eren Elan, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle maçı bitirmeden yardımcılarıyla sahadan ayrıldı.

Hakem

Uşak İl Hakem Kurulu ve TFF Hakem ve Gözlemciler Derneği Uşak Şubesi ortaklaşa bir bildiri yayınlayarak;  “25 Şubat 2024 Pazar günü ilimiz Karaağaç Stadı’nda oynanan Yayalarspor –Turan İdmanyurdu müsabakasında İl hakemimiz Emre Eren Elan, Yayalarspor idarecisi tarafından fiziki saldırıya uğramıştır.  Ayrıca Yayalarspor’un tribündeki cezalı yönetici ve oyuncuları tarafından küfür, hakaret ve tehditlerine maruz kalmıştır.

Hakem2

Hakemimize karşı yapılan insanlığa ve spor ahlakına yakışmayan fiili ve sözlü saldırıları şiddetle kınıyoruz. Spor sahalarına yakışmayan söz konusu saldırılarla ilgili olarak sorumluların gereken cezaları alması adına gerekli yasal süreç başlatılmıştır.

Aydın'da otomobille çarpışan motosikletteki sürücü öldü Aydın'da otomobille çarpışan motosikletteki sürücü öldü

Hakemimiz Emre Eren Elan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sporun her alanında benzer saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” diyerek sahalarda şiddetin son bulmasını istediler.

Muhabir: Salih KILINÇ