https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak; “ “Uşak’ta 3 yıldır tadilata alınamayan okul için ödenek ayrıldı” başlığı ile 4 Temmuz tarihinde yayınldığımız haberde, depreme dayanıksız olduğu için Eşme ilçesine bağlı Yeşilkavak köyü İlk ve ortaokulu binalarının 3 yıl sonra güçlendirilmesi için 50 milyon TL civarında bir ödenek çıkarıldığını duyurmuştuk.

Banaz Eşme (1)

Bu haberimiz üzerine Banaz ilçe sakinleri, 4 yıldır güçlendirilmesi için ödenek bekleyen Şehit Vehbi Demir İlkokul binasının güçlendirme çalışmalarının tasarruf tedbirleri kapsamında askıya alındığını öğrenince “Yine Eşme’ye var. Banaz’a yok” şeklinde isyan ettiler.

Banaz ilçesinde yıllardır “Yeşil Banaz” gazetesini çıkaran deneyimli gazeteci Erdal Sarıoğlu, “Yine Eşme’ye var Banaz’a yok!” başlığı ile bir yazı kaleme aldı. Sarıoğlu yazısında; “İlçemizde dördüncü yılına giren Şehit Vehbi Demir İlkokulu’nun tadilat ve yeni bina yapımı süreci tasarruf tedbirleri kapsamında askıya alındığını kaydetti.

Banaz Eşme (2)

Banaz ilçesinde güçlendirme çalışmasının 4 okuldan sadece ikisinde yapıldığını belirten Sarıoğlu, 18 bin nüfuslu ilçede eğitimin felç olduğunu da söyledi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usakta3-yildir-tadilata-alinamayan-okul-icin-odenek-ayrildi
https://www.yesilsivasligazetesi.com/usakta-bu-okul-binasi-4-yildir-guclendirilemedi

Kuzey Kore  füze fırlattı. Japonyanın tepkisi ne oldu? Kuzey Kore füze fırlattı. Japonyanın tepkisi ne oldu?

Muhabir: Salih Kılınç