Uşak’ta 2 yıl önce yaşanan ev Türkiye gündeminde baş sıralarda yer alan 2 yaşındaki erkek bebeğe cinsel istismar ve eziyet suçlarından yargılanan Yaşar Ercan, avukatları vasıtasıyla Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından çarptırıldığı 41 yıl 6 ay hapis cezasına itiraz etti.

İtiraz üzerine istinaf mahkemesine taşınan dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, Yaşar Ercan’a yargılandığı, ‘öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarının belirlenmesi için rapor alınması gerektiği yönünde karar verdi ve dosyayı ilk kararı veren Uşak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade etti.

Uşak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanan sanık Yaşar Ercan üzerine atılı suçları kabul etmedi. Küçük P’nin annesi C.T. ve olayı başından beri takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avukatları da şikâyetçi olduklarını belirtti.

Yaşar Ercan’ın savunmasının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi:

Sanık Yaşar Ercan’ın, “Bakım ve gözetim yükümlülüğünü ihmal etmek suretiyle çocuğun cinsel istismar suçundan 27 yıl hapis cezasına çarptırılmasına:

Bu suçu cebir ve tehdit yoluyla işlediği için cezasının 40,5 yıla çevrilmesine

Sanığın eylemlerini farklı tarihlerde zincirleme bir şekilde işlediği için cezasının 54 yıl hapse çıkarılmasına:

Sanığın eziyet suçundan 5,5 yıl hapsine,

Ayrıca bebeği kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 3 yıl hapsine,

Mağdur bebeğin yaşamını tehlikeye atmak suçundan da bu cezasının da 6 yıla çıkarılmasına ve Yaşar Ercan’ın 3 ayrı suçtan toplam 65,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına…

NE OLMUŞTU?

İzmir de yaşayan 26 yaşındaki Ceylan T., 6 ay evli kaldığı eşinde 2 yıl önce boşanarak annesinin yanına taşındı. Ceylan T., bir süre sonra sosyal medya hesabı üzerinden Yaşar Ercan (33) isimli bir şahısla tanıştı.

Ercan, Ceylan T’ye çocuğunu daha iyi şartlarda büyütmesine yardımcı olabileceğini söyleyerek kadını Uşak’a davet etti.

Ceylan T. oğlu P.T.'yi (2) de alarak 8 Mart 2021 tarihinde Yaşar Ercan’ın Uşak'taki evine yerleşti. Ercan ile yaşamaya başlamalarından 1 ay sonra Ceylan T. oğlu P.T.’yi yerde baygın bulunca hastaneye koştu.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 yaşındaki P.T.’nin hem darp edildiği hem nitelikli cinsel istismara uğradığı yönünde bir rapor düzenlendi. Yaşar Ercan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kavgada babasını bıçakladı! Kavgada babasını bıçakladı!

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Yaşar Ercan hakkında, 'nitelikli cinsel istismar', 'öldürmeye teşebbüs ve eziyet' suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ayrıca, iddianamede anne Ceylan T. hakkında da 'suçu bildirmeme' suçlamasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bu arada küçük P’nin de sağlığını yerinde olduğu ve şimdi, İzmir’de öz babası M.T. ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK