İçerisinde bulunduğumuz bugünlerde devam eden hububat hasadı nedeniyle traktör ve biçerdöverin kullanımın artması ilçe trafik ekiplerini de harekete geçirdi.

Bu tarımsal araçların yoğun kullanımından meydana gelebilecek kazaları önlemek, can ve mal kayıplarının önlenmesi gibi nedenlerle Eşme ilçe Trafik ekipleri kara ve köy yollarında denetimlerini artırdı.

Denetimlerde, biçerdöver ve traktörlerde görünmeyi sağlayan üçgen reflektör, flaşörlü lamba ev traktörlerde devrilmeleri esnasında sürücünün traktörün altında kalarak ezilmesini önleyen koruma çerçevesinin bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

Bıcerdöver (1)

Eşme ilçe Emniyet Müdürlüğü uyardı

Eşme ilçe Emniyet Müdürlüğü de bir açıklama yaparak ilçedeki biçerdöver ve traktör sürücülerini şu ifadelerle uyardı.

“Biçerdöver ve traktör sürüleri İlçemizde hasat döneminin başlamasıyla traktörlerin ve biçerdöverlerin  karayollarında kullanımı artığından  traktör ve biçerdöver denetimlerine ağırlık verilmiştir. Özellikle hasat döneminde yoğun olarak görüldükleri karayollarında, eksik güvenlik donanımı ve tehlikeli şekilde yük yükleme nedeniyle büyük tehlike oluşturan traktör ve biçerdöverlerin karıştığı kazaları en aza indirmek amacıyla çiftçilerimiz, tarlada, köylerde ve karayolunda ikaz edilerek alınacak tedbirler hakkında bilgilendirilme yapılmıştır.

Tarım araçlarına bağlı olarak meydana gelen kazaların en aza indirilebilmesi için, traktör, biçerdöver ve diğer zirai araçlar ile ilgili olarak aşağıdaki hususlara titizlikle uyulması gerekmektedir.

Tarım ürünlerinin toplanması, yüklenmesi veya boşaltılması amacıyla tarla veya iş yerlerinde götürüp getirmek üzere lastik tekerlekli traktörlerin, bağlı römork veya yarı römorkların ışık donanımları eksiksiz olması, arka kısımlarına yansıtıcı şeritler ve reflektör takılarak trafiğe çıkmaları,

Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

Traktörlerde flaşörlü yanıp sönen sarı ışıklı dönerli uyarı lambası kullanılır durumda olması gerekmektedir.

Traktörlerin zorunlu olmadıkça karayoluna çıkmaması, biçerdöverler ise gece karayoluna hiçbir şekilde çıkmaması, gündüz karayolunu kullanması gerektiğinde biçerdöverin önündeki tablo sökülerek trafikte seyretmesi sağlanacaktır.

Bıcerdöver (2)

Traktör römorklarında, çamurluk, basamak, karasör kenarında, sürücü mahallinin veya aracın üstü gibi dış kısımlarda insan taşınmayacaktır.

Traktör römorklarına, yandan ve arka kısımdan sarkacak, karayoluna değecek, düşecek, saçılacak, akacak şekilde yükleme yapılmayacak, yükler sağlam olarak yerleştirilecek ve bağlanacak, kasanın yan ve arka kapakları kapalı olacak, yüklerin üzerine hiçbir şekilde yolcu bindirilmeyecektir.

 Çiftçilikle geçimini sağlayan vatandaşlarımızın; trafik kazaları sonucu can ve mal kaybına uğramaması ve kurallara uymayan sürücülerin trafik cezalarına maruz kalmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir.

Muhabir: SALİH KILINÇ