Uşak merkez ilçeye bağlı Ürünköy’de yine tarlalar yandı. Görgü tanıkları, yangının bir tarlada çalışan biçerdöverden çıktığını iddia etti. Yangında yaklaşık 5 dekarlık bir alanının yandığı belirtti.

Yangına köylüler, Orman İşletme Şefliğine ve Uşak Belediyesi itfaiye araçları müdahale etti. Havadan helikopterlerinde müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü.

Uşak son üç haftada biçerdöverlerden çıkan yangınların iliki, 12 Haziran tarihinde ise, Merkeze bağlı Yenişehir köyünde çıktı. Yenişehir köyünde ekili bir tarlada başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyerek Yenişehir, Örencik ve Çamyazı köylerinde büyük zararlara neden oldu. 34 çiftçiye ait 455 dekar arpa ve 278 dekar buğday olmak üzere toplamda 733 dekar ekili alanda büyük zarar yaşandığı tespit edildi.

18 Haziran tarihinde Merkeze bağlı Köprübaşı Köyü Kıran köy Mahallesi’nde yine biçerdöverden bir yangın çıktı. Yaklaşık 30 saat süren yangın güçlükle söndürlebildi..

104 Samsung çalışanı gözaltına alındı.! 104 Samsung çalışanı gözaltına alındı.!

Ön hasar tespit çalışmalarından alınan verilere göre; Uşak’ta yaz sezonunda yaşanan yangınların tamamında henüz hasat edilmemiş 2 bin 300 dekar hububat ekili, hasadı gerçekleşmiş samanı kalan 3 bin dekar alan zarar gördü. Toplamda 5.300 dekar tarım arazisi alan zarar gördü.

45m x 90m boyutundaki bir futbol sahasını baz aldığımızda zarar gören 5 bin 300 dekarlık alan yaklaşık olarak 13,086 adet futbol sahasına tekabül ediyor.

Muhabir: Salih Kılınç