Uşak’ta 35 yıldır yapılamayan Bozkurt Mahallesi Hisarkapı Yolu üzerinde bulunan 4 katlı inşaat hakkında yıkım kararı olmasına rağmen bir türlü yıkılamıyor. Uzun yıllar mahallelinin kâbusu halinde yarım kalan inşaat sahibi olmadığı için yaklaşık 35 yıldır tamamlamamış

 Bir ara serseri ve uyuşturucu bağımlılarının yatağı olmuştu. Daha sonra rutubetten oluşan koku nedeniyle mahalle sakinlerini çok rahatsız eder hale geldi. Yıkılma tehlikesi olduğu gerekçesiyle önüne demir bariyer dikilerek insanların inşaatın altından geçmesi engellendi.

Sahipsiz inşaatın yıkılması için karar çıktı. Ancak bina yine yıkılamıyor. Binanın arka doğu cephesinde sonradan yapılan bir başka binanın duvar ve kolonları yapılmamış bu binaya yaslandırılmıştı.

Şimdi 35 yıllık o eski inşaat yıkılırsa içinde çok sayıda insanın yasadığı 4 katlı bu binanın da yıkılması söz konusu olacak. Onun için yetkililer, diğer binaya zarar vermeden bu sahipsiz inşaatı nasıl yıkacaklarını kara kara düşünüyor.

Bina 1

Müteahhidi esrarengiz bir şekilde yaşamını yitirmişti

Bozkurt Mahallesi Hisarkapı Uluyolu üzerinde bulunan inşaat 1987-1988 yıllarında başlamıştı. O dönem Uşak’ın meşhur bir müteahhidi olan “Dallas Mehmet” lakaplı kişi, iddialara göre bu binada bulunan daireleri birden fazla kişiye satınca mahkemelik olmuştu.

Mahkemeler devam ederken, 1996 yılında İzmir Yolu üzerinde bulunan Desan Sitesi bitişiğindeki inşaat halindeki Gülistan Evleri sitesindeki bir binada Dallas Mehmet’in asılı halde cesedi bulunmuştu.

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Dallas Mehmet’in ölümü kayıtlara “Kendini asmak suretiyle intihar” olarak geçmişti.

Ancak, yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde bulunan morluk, yara ve ezikler, müteahhidin feci bir şekilde dövüldükten sonra birileri tarafından asıldığı şüphesini doğurdu.

Dallas Mehmet’in ölümü 28 yıldır esrarını korurken vefatı nedeniyle mahkemelerde tamamlanamadı ve İnşaat 35 yıldır sahipsiz bir şekilde ortada kaldı.

Bina

Muhabir: SALİH KILINÇ