Öğrenci velilerinin bir diğer endişesi de geçici olarak taşındıkları Cumhuriyet Ortaokulu binasının da sağlam olmadığı yönünde. Velilerin iddiasına göre; binanın deprem risk analiz raporu yok.

Banaz 31 Ağustos Mahallesinde bulunan Şehit Vehbi Demir İlkokulu, 2020 yılında yaşadığımız ve 42 canımızı yitirdiğimiz haberden sonra binasının güçlendirme çalışması yapılması gerekçesi ile boşaltıldı. Burada eğitim gören çocuklar ve öğretmenler, aynı mahallede bulunan Cumhuriyet Ortaokulu’na taşındı.

Böylece 330 öğrenci 16 öğretmen 2 idarecinin 4 yıllık macerası başladı. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri sabah, konuk Şehit Vehbi Demir ilkokulu öğrencileri öğleden sonra eğitim görmeye başladı.

Çocuklarının 4 yıldır gece geç saatlerde gelmesinden bıktıklarını söyleyen veliler, https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesini arayarak sorunlarını şöyle dile getirdiler:

“Çocuklarımızın başka okulda göçebe olarak eğitim görmeleri dördüncü yılına girdi. Şehit Vehbi demir Ortaokulu binası; “depreme dayanıklı değil” diye önce güçlendirme yapacağız” diye okulu boşalttılar. Yıllarca bina öyle kaldı. Şimdi de “Güçlendirme yeterli değil. Binanın yıkılarak yapılması gerekir” diyorlar.

Banaz Kaymakamlığına başvuru yaptık. Bize 2024 yılında yatırım programına alındığını söylediler. Ancak hala bir çalışma yok.”

Adsız Tasarım (85)

“Cumhuriyet Ortaokulu binası da depreme dayanıklı değil”

Çocuklarının birlikte eğitim gördüğü Cumhuriyet orta Okul binasının da depreme dayanıklı olmadığını ileri süren Şehit Vehbi Demir İlkokulu öğrenci velileri; “Cumhuriyet Ortaokul binası da ne derece deprem dayanıklı? Şüphelerimiz var.

Yoldan ağır tonajlı bir kamyon geçse bina sallanıyor. Binanın deprem risk analiz raporu var mı? Bilemiyoruz.

5 bin TL ödül için 1 buçuk metrelik döneri yedi 5 bin TL ödül için 1 buçuk metrelik döneri yedi

Ayrıca Cumhuriyet Ortaokulu’nun bulunduğu alan gece yabani otların bulunduğu ve çöplerin döküldüğü bir alan. Ayrıca, akşamları alkol alanların mekânı haline geliyor.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri sabahın karanlığında derse giriyor. Onlar da bu durumdan çok şikâyetçi.

Bizim çocuklarımız da akşamın kör karanlığında okuldan çıkıyor. Ayrıca Uşak2tan gelip giden öğrencilerimiz de büyük sıkıntı çekiyor. Akaksam eve varmaları saat 21.00’i buluyor.

Yetkililer lütfen sesimizi duyup 4 yıldır süren bu mağduriyetimize son versinler” isteğinde bulundular

Muhabir: SALİH KILINÇ