Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölgemizde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, bugün sabah saatlerinden itibaren Uşak, öğle saatlerinden itibaren Denizli ile akşam saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışların sebep olacağı ani sel, su baskını, hortum riski, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarların güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (50-80 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlçe Beklenen Hava En Yüksek
(°C)
Uşak Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, yağışlar kuvvetli 14
Eşme Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, yağışlar kuvvetli 14
Banaz Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, yağışlar kuvvetli 14
Sivaslı Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, yağışlar kuvvetli 14
Ulubey Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, yağışlar kuvvetli 17
Karahallı Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, yağışlar kuvvetli 14

Kaynak: BÜLTEN