Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili arazileri ve hasat yapılan bölge civarında dün akşam 18.00 sıralarında başlayan ve bir anda yerleşim alanlarını da tehdit eder hale gelen yangının karadan ve havadan yapılan müdahalelerle tamamen kontrol altına alındığı öğrenildi.

Ancak bazı bölgelerde alevler devam ederken, havadan helikopterlerle büyük bir alanın söndürüldüğü, karadan ve havadan soğutma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Yangınhava (1)

Gece boyunca karadan müdahale edilen yangına havanın aydınlanmasıyla helikopterlerle de müdahale başladı. Yangınla mücadele, 4 helikopter ile karadan 154 araç ve çok sayıda ekiple çalışmalar devam ediyor.

Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili arazileri ve hasat yapılan bölge civarında yangın ihbarı alındı, aşırı sıcaklık ve sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle bu yangın ormanlık alanlara da sıçradı. Çevre mahalle ve köyleri tehdit edecek şekilde bir dönem büyüdü.

Yangınhava (3)

AFAD ve jandarma ekipleri tarafından Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı.

Ev sahiplerinin bugün öğleden sonra konutlarına dönmesi bekleniyor. Öte yandan tonlarca ekili tahıl ve binlerce ağacın kül olduğu, maddi zararın da çok büyük olduğu tahmin ediliyor.

Muhabir: SALİH KILINÇ