Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın başkanlığında Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı'nın ilk birleşimi yapıldı.

Meclis Yalım

Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen ilk oturumda gündem maddeleri okunarak, üyeler tarafından gündeme alınması oylandı. Gündemde çeşitli konulardan oluşan toplamda 42 konu yer alıyor.

Meclis Oylama

Gündem konuları arasında ise Uşak’ta bulunan cadde, sokak ve köprülü kavşak isimlerinin değişikliğinin görüşülmesi de yer alıyor.

Belediye Meclisi

Bu maddeler ise,

·         Rıza Efe ve arkadaşlarının Kemalöz Mahallesi İbrahim Tahtakılıç Caddesi üzerinde yapılan Gençlik Merkezine Uşaklı Akademisyen Prof. Dr. Halit DEMİR isminin verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.

·         Belediye Meclisinin 05.08.2024 tarih ve 227 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Mustafa ERTÜRK'ün Sarayaltı Mahallesi Celal Bayar Caddesi isminin Avcılar Uluyolu olarak değiştirilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.

Malatya gece yarısı sallandı: 4.4 büyüklüğünde deprem.! Malatya gece yarısı sallandı: 4.4 büyüklüğünde deprem.!

·         Belediye Meclisinin 05.08.2024 tarih ve 229 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Lütfi Emre’nin İslice Mahallesi İslice sokak isminin ressam ve şair hattat Selahattin ÖZKOL olarak değiştirilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.

·         Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih 2024/228 sayılı kararıyla İmar Komisyonuna havale edilen; Bağımsız Türkiye Partisi Uşak İl Başkanlığının 17.05.2024 tarihli müracaatına istinaden Prof. Dr. Haydar BAŞ isminin ilimizde spor kompleksi veya salonu, kütüphane, park, sosyal tesis veya meydan, bulvar, caddeye isminin verilmesi konusunun ekli İmar Komisyonu kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.

·         Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih 2024/226 sayılı kararıyla İmar Komisyonuna havale edilen; Durmuş ÖZGÜL' ün 15.04.2024 tarihli müracaatına istinaden Uşak stadyum anayolu (Atatürk Bulvarı) üzerinde bulunan Osmanlı Köprülü Kavşağı isminin Hacım Sultan Köprülü Kavşağı ismi olarak değiştirilmesi konusunun ekli İmar Komisyonu kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.

Toplantının ilk birleşiminde belediye meclis üyeleri tarafından oylanan 42 madde gündeme alındı. Bugün gerçekleştirilecek Belediye Meclisi’nin 2’nci oturumunda ise konular karara bağlanacak.

Muhabir: Ece Yıldırım