Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamuller Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, zam taleplerinin bakanlık tarafından geri çevrilmesi üzerine Türkiye Fırıncılar Federasyonu olarak tüm Türkiye’de maliyetleri karşılayabilmek adına böyle bir karar alındığını söyledi.

Uşaklı vatandaşlar ise zaten 250 gram ekmekle doymadıklarını, şimdi 3 ekmek yerine 5 ekmek almak zorunda kaldıklarını ve ekmeğin gramajının düşmesini doğru bulmadıklarını belirttiler.

Uşak’ta şubat ayında 8 TL olan 230 gram ekmek, 250 grama çıkarılarak 10 TL’den satılmaya başlanmıştı. Bu hafta başından itibaren ekmeğin gramajı 250 gramdan 200 grama düşürülerek 10 TL’den satılmaya başlandı.

Zafer-1

“Zam talebimiz reddedilince böyle bir karar almak zorunda kaldık”

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak bu gizli zammın gerekçesini Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz’a sorduk.

Ekmeğe en son 6 ay önce zam yapıldığını hatırlatan ve doğalgaz ve elektrik enerjisine son gelen yüzde 38’lik zamları gerekçe gösteren Kurnaz, “Türkiye Fırıncılar Odası olarak bakanlığımıza 250 gram ekmeği 12,5 TL’den satma talebinde bulunduk. Bakanlık bu talebimizi geri çevirdi. Bizde fırıncı esnafı olarak Türkiye çapında ekmeğin gramajını düşürmek zorunda kaldık” dedi.

Ekmmek

Kurnaz, “Şu anda elektrik enerjisi ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 38 zam geldi. Bu da şu demek oluyor. Bu ay 150 bin TL elektrik parası ödeyen fırıncı esnafımız önümüzdeki ay 207 bin TL ödeyecek.

Ekmeğe zam talebimizde geri çevrildi. Şimdi fırıncı esnafı ne yapsın? Durmadan artan maliyetleri nasıl karşılasın? Bakanlık zam talebimize 3 ay sonra cevap verilyor. Aralık ayında zam talebimiz kabul edilirse ocak ayında asgari ücret yine aratacak. Bizimde usta ve işçilik maliyetleri aratacak. Verilen zam hiçbir işimize yaramayacak.

Ekonomik sıkıntı içerisindeki Uşaklı vatandaşlarımızın ekmeğine bizler de zam yapmak istemiyoruz. Ama artan maliyetler karşısında mecbur kalıyoruz. Fiyatlarda bir denge sağlanmak zorunda” şeklinde yakındı.

Usak-1

Vatandaş; “Artık 3 yerine 5 ekmek tüketeceğiz”

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi haber ekibimiz Uşaklılara ekmeğe yapılan gizli zam konusunda görüşlerini sordu. Vatandaşların ortak görüşü; “Asgari ücrete zam yapılmadı. Emekliye yapılan zam devede kulak değil. Hal böyleyken ekmeğe yapılan gizli zam yüzünden ekmeğin gramajı iyice düştü.

Karahallı’da halk ekmek satışları başladı Karahallı’da halk ekmek satışları başladı

Bu da artık eve 3 ekmek alıyorsak en az 5 ekmek almamız demektir. Yoksa karnımız başka türlü doymaz. Artık yaşamak ve karnımızı doyurmak için mücadele ediyoruz. Hükümetimiz bu zamlara bir çare bulsun” oldu.

Muhabir: SALİH KILINÇ