Uşak'ta bugün 8 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 8 kişi hayatını kaybetti

Uşak İl Özel İdaresi kaynaklı %75​ hibe destekli Eşme Koyunu Yaygınlaştırma Projesi başvuruları başladı. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eşme koyununun yaygınlaştırılması amacıyla yeni bir proje başlattı. Proje kapsamında, Uşak Merkez, Banaz, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde bulunan yetiştiriciler, Eşme koyunu yetiştiriciliği için başvuruda bulunabilecek.

Eşme Koyunu (1)-1

Başvuru şartları; 

Başvuruda bulunacak kişilerin T.C. vatandaşı olması, Uşak Merkez, Banaz, Sivaslı veya Ulubey ilçelerinde işletme ve ikamet adreslerinin bulunması, 01.08.2023-01.08.2024 tarihleri arasında 10 adet kuzu küpesi taktırmış olmaları ve Hayvancılık Bilgi Sistemi'nde kayıtlı ve aktif bir işletmeye sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, proje sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en az 3 yıl süresince proje şartlarını uyacaklarına dair taahhüt vermeleri beklenmektedir.

Başvurular için gerekli evraklar arasında başvuru formu (İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden temin edilebilir), kimlik fotokopisi, varsa ÇKS kaydı belgesi, kurs/eğitim belgesi veya sertifika fotokopisi, ve varsa şehit yakını, gazi veya engelli olduğunu belirten belge yer almaktadır.

Eşme Koyunu-1

Başvurular, işletmenin bulunduğu İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır. Proje, Ulubey, Banaz, Sivaslı ilçelerini ve Uşak Merkez ilçesini kapsayacak olup, Ulubey, Banaz ve Sivaslı ilçelerine 12'şer, Uşak Merkez ilçesine ise 20 yetiştirici faydalanacaktır. Başvurular arasında aynı puanı alan yetiştiricilerden yaşı en genç olanlar projeden yararlanma hakkı elde edecek. 

Projeye son başvuru tarihi 14 Ekim 2024 tarihi olarak belirlendi.

Muhabir: Ece Yıldırım