Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adıyaman’da yaptığı önemli açıklamayla evlenecek çiftlere yönelik destek paketini duyurdu. Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvurusu yapmak isteyen genç çiftlere başvuru tarihini açıkladı.

“BAŞVURULARI 15 ŞUBAT’TA ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, “Bir müjdeyi gençlerimizle paylaşmak istiyorum. Bir süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu’nda hazırlıkları tamamladık. İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu’nun başvurularını 15 Şubat’ta almaya başlayacağız. Başvuruları 15 Şubat itibarıyla bakanlığımızın web sitesi olan aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alacağız” şeklinde konuştu.

Yanlış botoks ölüme kadar götürüyor! Yanlış botoks ölüme kadar götürüyor!

Göktaş, evlenecek çiftlere sağlanacak destek paketinin ayrıntılarını da paylaştı. Faizsiz kredi imkanıyla gençlere ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla 150 bin lira destek sağlanacak.

Deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlere yönelik bu destekle birlikte, kendi projelerini hayata geçirme fırsatı da sunulacak. Göktaş, gençlerin bu krediyle hayallerini gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Yeni kanunla birlikte TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen bu destek paketi, evlenmeyi planlayan genç çiftlere maddi anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak gibi görünüyor. Başvuruların 15 Şubat'ta başlayacak olması, çiftlere bu önemli fırsatı değerlendirme imkanı tanıyacak.

Kaynak: Haber Merkezi