Uşak’ta çocuğa cinsel istismar suçundan aranan şahıs yakalandı Uşak’ta çocuğa cinsel istismar suçundan aranan şahıs yakalandı

Sibel Hişmanoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin konuşmacısı Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Gonca Alan oldu. Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Gülhan Pınarlık, seminerde merkezin çalışmaları hakkında bilgi verirken, keçe üretimi ve sağladığı katma değeri vurgulayan Gonca Alan, keçenin yerel ve geleneksel değerine dikkat çekti. Alan'ın konuşmasında keçenin yenilikçi bir tasarım unsuru haline gelebileceği ve ekolojik açıdan geri dönüşüme yönelik avantajlarından bahsedildi. Alan, keçenin doğal bir malzeme olduğunu ve insanoğlunun günlük yaşantısında sıkça kullandığı bir ürün olduğunu belirtirken, yaş keçeciliğin nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde açıkladı.

Adsız Tasarım (47)-1

Keçenin, keçi kılının dokunmadan yalnızca dövülmesi ile elde edilmesi gerektiğini söyleyen Alan, “Bizim sıcak ortama, harekete, basınca, suya ve sabuna ihtiyacımız vardır. Geleneksel anlamda yaş keçecilik bu şekilde gerçekleşmektedir. Keçe hem doğal renkler, hem de yünün renklendirilmesi ile yapılabiliyor." dedi. Alan ayrıca su ve sabunun yüzeye nüfuz etmesini tamamen sağladıktan sonra hareket basamağına geçildiğini, stabilite sağlandıktan ve esnemediğinden emin olunduktan sonra kumaş yüzeyine kuru ve iğneleme tekniği ile desenleme yapıldığını belirtti, bu aşamanın tasarım sürecinin bir parçası olduğuna vurgu yaptı.

Muhabir: Seher ZEYBEK