Vali Dr. Turan Ergün, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda gıda okuryazarlığı ve su verimliliği konularında öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol imza törenine katıldı.

Uşak Valilik makamında düzenlenen protokol imza törenine; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Milli Eğitim Müdür Halil Yüksel ve Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Serkan Bilir katıldı.

Protokol (2)

 Gıda Okuryazarlığı Amacı:

Bilinçli gıda seçimleri, gıda sistemindeki değişimlere uyumu kolaylaştırmakta, gıda sistemine katılmak için karar verme becerisini geliştirmekte ve sürdürülebilir çevreyi desteklemektir.

Bilinçli gıda seçimleri bireylerin, ailelerin ve toplumların sağlıklı olmaları ve mevcut dünyamızda iyi yaşamaları için gıda ile ilgili olarak bilmeleri ve yapabilmeleri gereken şeyleri açıklamaya yönelik olarak ortaya çıkmıştır.

Bilinçli gıda seçimleri bireylerin beslenme davranışlarını şekillendirmede, doğru, yeterli ve sağlıklı gıda seçimlerine sahip olmalarını sağlamada kritik bir role sahiptir.

Ayrıca bireylerin yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmelerini sağlayan becerilerden de biridir.

Gıda güvenirliği konusunda yetkili otorite Tarım ve Orman Bakanlığıdır. Tüm iş ve işlemler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütülmektedir.

Gıda Okuryazarlığı

Gıda ve beslenme bilgisi,

Değerlendirme becerileri kazanma,

Öz-yeterlik/güven,

Gıda kararları ve ekolojik faktörler

Kategorilerinde düzenlenen birbirine bağlı nitelikler kümesidir.

Gıda Okuryazarlığının Temelleri

Gıda etiketleri,

Okuma alışkanlığı,

Okuduğunu anlama ve çözümleme,

Doğru karar alma,

Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı

Bilinçli beslenme alışkanlığı kazanma,

Sosyal çevre,

Kategorilerinde düzenlenen birbirine bağlı nitelikler kümesidir.

Protokol (1)

Kaynak: Bülten